Kaip ir anksčiau, Lietuvos banko kasos nemokamai keis litus į eurus, o susidėvėjusius ir sugadintus eurus keis į tinkamus apyvartai pinigus.

„Lietuvos banko, kaip centrinio banko, viena iš funkcijų - per komercinius bankus aprūpinti verslą ir gyventojus grynaisiais pinigais. Įsiklausę į žmonių poreikius, pavyzdžiui, esame gavę ne vieną prašymą smulkinti ar stambinti eurų banknotus ar įsigyti proginių monetų, nusprendėme gyventojams teikti daugiau svarbių ir reikalingų paslaugų. Jų apimtis nustatyta atsižvelgiant į tokių paslaugų poreikius“, - sako Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Lietuvos banko kasose Vilniuje ir Kaune bus teikiamos šios paslaugos: smulkinami ar stambinami eurų banknotai, dienos operacijos limitas - 500 Eur asmeniui, pinigai keičiami į nebuvusias apyvartoje apyvartines ir progines eurų monetas su Lietuvos nacionaline puse - ne daugiau nei 50 vnt. per dieną vienam asmeniui, eurų monetos keičiamos į banknotus tokiais kiekiais: asmeniui vieną kartą per darbo dieną keičiama apie 500-1 000 monetų - tiek, kiek tilps specialioje vieno litro talpos dėžutėje.

Šios paslaugos Lietuvos banke bus nemokamos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)