Šią antradienio popietę 17.25 val. LNK laidoje „Yra, kaip yra“ lietuviai sakys, kad mūsų šalyje pragyventi yra neįmanoma, tačiau su jais nesutiks Lietuvoje gyvenantis italas, kurio nuomone, čia galima ir gyventi, ir prasigyventi.

Fabrizio Mazzela Lietuvoje gyvena jau 12 metų. Pirmą kartą į mūsų šalį italas atvyko mokytis pagal „Erasmus“ programą. Vyras sako, kad Lietuvoje jam patinka ir čia tikrai geriau negu jo tėvynėje Italijoje. Mūsų šalyje Fabrizio yra įsteigęs įmonę bei dirba gidu.

Vyras pripažįsta, kad mokestinė našta Lietuvoje yra gana didelė, tačiau pripažįsta, kad tai nėra daugiau nei kitose šalyse.

Fabrizio teigia, kad Lietuvoje atlyginimai nėra tokie prasti, kaip patys lietuviai įsivaizduoja bei jau dabar turbūt lenkia Pietų Europos vidurkį. Italas priduria, kad jam sunku įsivaizduoti, kad universitetą baigęs italas Italijoje gautų iškart darbą ir 1 tūkst. eurų atlyginimą.

Tačiau kita laidos dalyvė Inga negali taip teigiamai kalbėti apie Lietuvą, kadangi jai tenka pragyventi vos už 94 eurus per mėnesį. Moteris turi 15 metų sūnų bei sakys, kad alimentus vyras moka nereguliariai, todėl ji vis dažniau mąstanti apie emigraciją.

Inga pasakos, kad penkerius metus viename prekybos centre dirbo apsaugos darbuotoja, uždirbdavo 320 eurų, o sumokėjus buto nuomą jai likdavo vos 40 eurų maistui. Moteris pasakos, kad maistas jos yra skurdus – bulvės, kruopos, o mėsa – prabanga.

Ukrainiečiams Lietuvoje padedančios įsidarbinti bendrovės atstovės Viktorijos teigimu, Lietuvoje yra didelė statybininkų, virėjų, siuvėjų ir tolimųjų reisų darbuotojų paklausa. Anot Viktorijos, ukrainiečiai atvykę į Lietuvą uždirba 600 – 700 eurų, o už minimumą jie čia dirbti nevažiuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)