Ketvirtadienį rajono ligoninėje pristatytos gydymo Ignalinos mineraliniu vandeniu paslaugos. Buvusiame chirurgijos skyriuje įrengtame naujajame balneoterapijos centre pacientai priimami nuo praėjusios savaitės.

Kaip sakė gydytoja reabilitologė Edita Markevičienė, jų sulaukiama ne tik iš Ignalinos, bet ir aplinkinių rajonų, žmonės tikrai labai patenkinti.

Centre už savivaldybės skirtas lėšas įrengtos dvi gydomosios oro burbulinės ir viena povandeninio masažo vonia, taip pat vonia kojų masažui. Šiomis voniomis gali naudotis ligoniai, kuriems taikoma ambulatorinė reabilitacija.

Iš 460 me­trų gy­lio grę­ži­nio iš­gau­na­mas Ignalinos mineralinis van­duo yra bene iden­tiš­kas iš­gau­na­mam Drus­ki­nin­kuo­se „Sū­ru­čio“ van­de­niui, va­di­na­mam gro­žio šal­ti­niu. Sūrymo mineralizacija - daugiau nei 50 gramų litre (vandenyje taip pat yra geležies, kalcio, kalio, magnio, natrio, cinko ir kt. naudingų mineralinių medžiagų). Gydomosiose voniose naudojamas skiestas (maždaug 1/6) mineralinis vanduo, kuris pašildomas iki 35-37 laipsnių. Procedūra trunka 15 minučių.

Kaip sako Ignalinos rajono meras Bronis Ropė, „jau vyksta realūs darbai, kad Lietuvoje atsirastų penktas kurortas ir tuomet visi regionai  turės priėjimą prie sveikatingumo paslaugų“.

Pastaruoju metu savivaldybė svarsto investuotojų pasiūlymus plėtoti sanatorinio gydymo sritį ir sveikatinimo paslaugų verslą. Ignalinos mieste yra suformuotas 7 ha sklypas, kuris numatytas sanatorijos statybai. Investicijoms šiame sklype dar šiais metais bus skelbiamas konkursas.

Įstatyme kurortais vadinami Birštonas, Druskininkai, Neringa ir Palanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)