Vyras „Delfi“ sutiko papasakoti, kaip jam sekasi įgyvendinti savo eksperimentą, kokias taisykles jis turi nusistatęs bei kokias naudas tokia idėja jam atnešė.

Taip pat teigia manęs, kad įgyvendinti idėją bus sunkiau, tačiau šiandien džiaugiasi, kad tai jam į gyvenimą atnešę nemažai ramybės, paprastumo ir aiškumo.

Paskatino įvykusios skyrybos

Pasak T. Petraičio, bendrai tokia idėja, kaip „nieko nepirkimo metai“, pasaulyje nėra kažkas labai naujo, o pats principas labiau primena „dieną be automobilio“, tik viską reikėtų padauginti iš 365 dienų.

Kaip pasakojo, imtis pokyčių gyvenime jį paskatino 2018-aisiais įvykusios skyrybos su žmona.

„Buvau tiek šiaip krizėje, tiek finansinėje krizėje.

Aš kažkaip labai susiėmiau ir pagalvojau, kad gyvenime reikia susitvarkyti bent pinigus ir panirau į šią sritį, daug skaičiau, eksperimentavau.

2018 m. rugsėjį dariau „nieko nepirkimo mėnesį“ ir tada labai daug sutaupiau. Tai man buvo didelė ir reikšminga suma ir taip užsikabinau ant taupymo, todėl 2018, 2019, 2020 m. praleidau taupiai gyvendamas, pasiekiau gerų rezultatų, o 2021-iesiems jutau, kad trūksta papildomo iššūkio“, – pasakojo jis.

Vyras teigė taip pat norėjęs patikrinti, ar naujų daiktų įsigijimas iš tiesų atneša laimės jausmą.

„Ir tada pagalvojau, kad jei metus laiko nenusipirksiu naujų daiktų, aš turėčiau būti mažiau laimingas“, – svarstė jis.

Sau leidžia tik tai, kas būtina

Eksperimentui T. Petraitis susigalvojo taisykles, kuriomis remsis ir kurių laikysis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)