Penktadienį vos už 20 kilometrų nuo Lazdijų miesto esančiuose lenkiškuose Seinuose buvo apstu apsiperkančių lietuvių.

Automobilių stovėjimo aikštelė šalia „Biedronka“ prekybos centro Seinuose buvo pilnutėlė automobilių su lietuviškais registracijos numeriais.

Lietuviai į prekių vežimėlius krovė pakuotes su vaisvandeniais, tualetiniu popieriumi, skalbimo priemonėmis, pieno produktais, rūkytais mėsos gaminiais.

Kalbinti lietuviai neslėpė neskubantys į Lietuvoje atsidariusius „Lidl“ prekybos centrus.

„Kad mums į Seinus arčiau, nei iki artimiausios „Lidl“ parduotuvės Alytuje ar Marijampolėje“, - savo pasirinkimą aiškino kalbinti lazdijiečiai.

Nuo Lazdijų iki Seinų – 20 kilometrų, tuo tarpu atstumas iki Marijampolės ar Alytaus miestų, kur atsidarė naujojo rinkos žaidėjo parduotuvės, yra apie 50 kilometrų.

Lenkijoje apsiperkantys lietuviai sakė užsuksiantys kada nors vėliau ir į Lietuvos „Lidl“ prekybos centrus: „Iš smalsumo – palyginsime „Lidl“ kainas Lietuvoje ir Lenkijoje“.

Vokietijos žemų kainų tinklas „Lidl“ ketvirtadienį Lietuvoje atidarė pirmąsias 15-a parduotuvių. Vilniuje atidaromos 5 „Lidl“ parduotuvės, Kaune – 2, po 1 parduotuvę atidaroma Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Kretingoje, Telšiuose ir Mažeikiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)