Tuo įsitikinęs ir kelionių ekspertas, tinklaraščio apie pigias keliones autorius Rimvydas Širvinskas-Makalius, sutikęs pasidalinti jo karjeroje pasitaikiusiais perliukais.

„Kartą klientė, kuriai padėjome įsigyti lėktuvo bilietus Vilnius-Dublinas, užsipuolė mane ir išvadino gyvenimo didmiestyje išlepintu jaunuoliu – ji piktinosi, kodėl aš iki šiol nepranešu, iš kurio Vilniaus oro uosto kils jos lėktuvas ir teigė, kad į užsienį skraidyti turi teisę ne tik vilniečiai, kurie tiksliai žino, į kurį oro uostą jiems teks vykti. Bet tai dar ne viskas – paaiškinus, kad oro uostas Vilniuje yra tik vienas, moteris ėmė klausinėti, prie kurio pakilimo tako reikės laukti jos lėktuvo!“ – stebisi Makaliaus pseudonimu labiau atpažįstamas jaunuolis.

Keliautojas prisimena ir dar vieną linksmą istoriją.

„Vienoje pigių skrydžių bendrovėje keleivė įsigijo lėktuvo bilietus į Londoną ir tuoj pat paskambino mums pasiteirauti, kokiu telefono numeriu ji turinti pranešti, kurioje būtent Londono dalyje ją turėtų išleisti lėktuvas. Atsakius, kad lėktuvai visus keleivius išleidžia oro uoste, ši sunerimo, kaip jai reikės nuvykti iki gyvenamosios vietos Londono centre“, – pasakoja Makalius.

„Labai dažnai sulaukiame užklausimų, kiek uogienės, medaus, degtinės ar juodos duonos galima gabenti emigrantų išpopuliarintomis kryptimis. Bet kartą gavome užklausą prašant patarimo, kur paslėpti kontrabandines cigaretes, kad oro uosto saugumo patikra jų nepastebėtų. Žinoma, nepatarėme“, - stebisi R.Širvinskas.

„Ir tai dar ne viskas – neseniai kone maldavome jaunos merginos nekankinti savo mylimo augintinio – išgirdusi, kad skraidinti katino pigių skrydžių bendrovėmis negalima, mergina mūsų teiravosi, ar supakavus jį į rankinį bagažą ir taip suspaudus, kad gyvūnas negalėtų pajudėti, muitininkai jo nepastebės ir šiai pavyks prasprukti“, – stebisi R.Širvinskas.

Vaikinas įsitikinęs, kad keistų ir dažnai šmaikščių klausimų pasitaiko kiekvieno darbe.

„Visų sričių ekspertu būti tiesiog neįmanoma. Aš pats, pavyzdžiui, nieko nenusimanau apie žvejybą, nors mano tėtis – užkietėjęs žvejys. Dažnai jis juokiasi, kai ko nors apie žvejybą paklausiu. Manau, kad šie perliukai neturėtų įžeisti pasakojime paminėtų keleivių – tokių šmaikščių situacijų pasitaiko kiekvienam iš mūsų“, - pripažįsta R.Širvinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)