Sąlyga Nr. 1

Konsultantų grupės vadovas Aivaras Paukštė pirmiausiai pataria apskritai išvengti situacijos, kai reikia skolintis, ir siūlo ruoštis „juodai dienai‟ iš anksto: jeigu ateis sunkus etapas, įvyks nelaimė šeimoje, – tam jau būtų pasirengta.

„Žmogus dažniausiai skolinasi iš emocijos: reikia automobilio, reikia atostogų, būna, vestuvėms žmonės skolinasi. (…). Reikia numatyti, kad gyvenime kažkada gali ateiti „duobė‟, kuri anksčiau ar vėliau visiems ateina ir realiai jai reikia ruoštis turint rezervą. Kada žmogus turi susitaupęs finansinį rezervą, tada kyla mažesnis noras eiti greitųjų kreditų‟, – A. Paukštė.

Asmeninių finansų konsultantė Svetlana Plitin Tamavičienė įsitikinusi, kad nepriklausomai nuo noro skolintis, žmogui būtina turėti bent pusmečio pajamų rezervą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)