Šiuo metu prekybos tinklo „Maxima“ lediniuose galima rasti naują pasiūlymą: „Kvapnusis durijus – tik 49,99 euro (1 vnt.). Išties tokį vaisių sau gali leisti ne kiekvienas: primename, kad vidutinis atlyginimas Lietuvoje yra 601 euras po mokesčių.

Kvapnusis durijus – pietryčių Azijoje augantis vaisius. Vis dažniau į Tailandą ar aplink jį esančias valstybes keliaujantys lietuviai jau turėjo progos jo paragauti.

Pavyzdžiui, Tailande neįprastas lietuviams saldžiarūgščio skonio vaisius naudojamas itin plačiai: siūlomi ne tik šio vaisiaus ledinukai, saldainiai, bet ir ledai, džemai ar kiti su šiuo vaisiu gaminami maisto produktai. Tailande gyvenantys lietuviai portalui DELFI teigė, kad priklausomai nuo sezono ir dydžio šis vaisius kainuoja 2-5 eurus vietos turgavietėse.

„Maxima LT“ Korporacinių reikalų departamento direktorius Rosvaldas Gorbačiovas teigė, kad į Lietuvą šie vaisiai atvežti būtent iš Tailando.

„Viso atvežėme keturis kvapniojo durijaus vaisius. Iš jų kol kas pardavėme du ir tai laikome labai nebloga pradžia“, – teigė jis. Vaisiai po Lietuvą paskirstyti taip: vienas nukeliavo į parduotuvę esančią sostinės Mindaugo g., kiti – į „Maxima“ parduotuves Vilniaus, Kauno, Šiaulių „Akropolius“.

Kaip aiškino R. Gorbačiovas, parduotuvėse paskelbus, kad vieno vaisiaus kaina 49,99 euro, jau po dienos nuspręsta kainą sumažinti iki 35,99 euro.

„Pagrindinė priežastis, kodėl šios egzotinės grožybės kaina gali atrodyti nemaža yra ta, kad tiekėjui itin brangiai atsieina kvapnųjį durijų iš Tailando atskraidinti. O ir mes, ieškodami galimybių šį vaisių į Lietuvą žiemos metu atsigabenti, pamatėme, jog tikrai ne kiekvienas tiekėjas yra pasiryžęs kvapnųjį durijų apskritai tiekti“, – komentavo prekybos tinklo atstovas.

Pasiteiravus, ar ateityje žadama prekiauti parduotuvėse šiuo nepigiu vaisiumi, R. Gorbačiovas atsakė: „Mūsų atliktų tyrimų duomenimis, pirkėjai nuomonę apie parduotuvę susidaro remdamiesi keletu pagrindinių veiksnių, vienas jų – gausus prekių asortimentas. Todėl, nors ir suprantame, kad kvapnųjį durijų gali sau leisti įsigyti pakankamai siauras pirkėjų ratas, visgi džiaugiamės galėdami šią prekę pirkėjams pasiūlyti“.

Lietuvoje šiuo metu siūlomų kvapniųjų durijų svoris – 1,4 kg. Paprastai jie sveria nuo pusantro iki penkių kilogramų.

Internete galima rasti informacijos, kad, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje šis vaisius siūlomas už 29,99 svaro (2 kg, 25,8 eur). „The Guardian“ rašo, kad šioje šalyje durijais pradėta prekiauti nuo 2014 m. vasario.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)