Lietuvos vasaros sostinėje už ledus gali tekti sumokėti ir daugiau negu 6 litus. Nors prekybininkai neslepia, kad ši vasara – rekordiškai pelninga, paklausti, ar dėl gerų pardavimų nežada kainų mažinti, tik juokiasi. Tokių planų tikina tikrai neturintys.

Vietos kaina siekia net 15 tūkst. Lt

Bendrovės „Ginmita“ vadybininkė Vita Stonkuvienė patikino, kad kainų šiemet nedidino. Jos įmonėje pigiausi vaisiniai ledai kainuoja 1,50 Lt. Brangiausi – natūralūs kūginiai – daugiau nei 6 Lt.

Ledus vafliniuose indeliuose jie pardavinėja po maždaug 3 Lt. Moteris pasakojo, kad tos pačios rūšies ledai parduotuvėje kainuoja maždaug 2,19 Lt, tad savo antkainį vadina tinkamu.

„Prekybos vietos labai brangios. Prekybos centruose nereikia atskirai mokėti už šaldytuvus, transportą, darbuotojui. Mes turime apie 30 prekybos taškų. Už brangiausią vietą J. Basanavičiaus gatvėje per sezoną mokame 15 tūkst. Lt. Ledų kainą visur laikome vieną. Tiesiog mes ją reguliuojame per marketingą. Jeigu mes kažkiek negautume už šaldiklio pastatymą, tai tikriausiai ledų kainos būtų kosminės“, - pasidalijo V. Stonkuvienė.

Ji patikino, kad jei leidimas nieko nekainuotų, ledų kainos tikrai būtų mažesnės.

„Mūsų prekybinės vietos yra konkursinės. Dabar vyksta kamuoliukų žaidimai su nustatyta kaina, tai (prekybos) vieta - laimės dalykas. Per metus ledų savikaina paaugo 10-15 centų už porciją. Parduotuvės prie jūros nėra, todėl ir gyvuoja mūsų verslas. Jeigu būtų koks prekybos centras prie jūros, tai tikrai niekas nepirktų brangesni produktų“, - patikino V. Stonkuvienė.

Džiaugiasi rekordiniu pelnu

Įmonės „Timotis“ savininkas Tomas Žulkus patikino, kad lyginant su praėjusiomis vasaromis, ši – tikrai nebloga.

„Per Jonines tiek žmonių Palangoje dar nesame matę“, - tikino vyras.

Kainas jis patvirtino šiek tiek, maždaug 10-15 procentų padidinęs. Taip pasielgė tik todėl, kad padidėjo ledų savikaina. Pigiausi ledai jo prekyvietėje kainuoja kiek daugiau nei 1 litą, vafliniuose puodeliuose – nuo 2,5 Lt, brangiausi – iki 5,5 Lt.

„Jūs pažiūrėkite kokiomis mes sąlygomis dirbame. Mes turime apie 20 vietų. Vidurkis, kiek mokame, kokie 5000 Lt kiekviena kainuoja. Mes negauname tokių nuolaidų, kaip didieji prekybos centrai. Čia net ne trys mėnesiai darbo, kaip mes sakome, tik 8 savaitgaliai. Užtat ta kaina tokia ir yra. Ji tokia, kad iš jos galima bent šį tą uždirbti“, - atviravo T. Žulkus.

„Man teko neseniai būti Rusijoje, Kalinigrade. Ten trigubai brangiau ledai kainuoja. Užsienyje kaina eurais, čia ta pati litais. Aš manau, kad lietuvis negauna tris kartus mažiau algos. Mūsų ledai yra patogiose vietose, prie paplūdimių ir panašiai. Jeigu mes su tokiomis kainomis stovėtumėme prie prekybos centrų, tikrai nepajėgtumėme konkuruoti. Mes pateikiame juos patogiose vietose“, - savo sėkmės paslaptį atskleidė prekybininkas.

Vilioja akcijomis ir sumažinta kaina

Pagal individualios veiklos pažymėjimą dirbantis Mindaugas Žalgiris pasakojo, kad su didesnėmis įmonėmis kartais tenka ir rimtai pakonkuruoti.

„Jeigu geras oras, tai visiems šiek tiek užtenka. Kiekviena vasara yra pabandymas. Jeigu šiltesnė, kažką išloši. Jeigu šaltesnė, tiesiog pradirbi, prabūni, vaikams duodi darbo, o pačiam nelabai kas lieka. Ši vasara kol kas 20 procentų geresnė nei pernai“, - optimistiškais pastebėjimais dalijosi M. Žalgiris.

Praėjusiais metais ledais prekiavęs 15-17 vietų, šiemet jis tai daro tik šešiose. Jis tikina pasirinkęs kiek kitokią verslo strategiją – kainas ne padidino, o sumažino. M. Žalgiris tikisi išlošti parduodamas daugiau porcijų ir taip užmegzdamas tvirtesnius ryšius su ledų tiekėjais.

„Kiti ant manęs pyksta, klausia, kodėl tu žemesnes kainas laikai. Atsakau, kad taip noriu. Sako, tu nieko neuždirbi. Bet tai ne jų asmeninis reikalas. Aš darau kiekvienos ledų kompanijos akcijas. Mes išskiriame ledą, pavyzdžiui, „Baltija” pas mus – 2,99 Lt, o „Maximoje“ kainuoja 3,39 Lt. Ragelis pas mus 2,5 lito, jis didžiulis, kitur kainuoja ir 6 Lt. Pas mane labai perka, dabar darysim vanilinių ir karamelinių ledų akciją. Pas mus bus 2 Lt, o visi pardavinėja po 3 Lt. Žmonės orientuojasi į akcijines prekes, į kitus net nebežiūri. Noriu pritraukti akį, kad jie neprieitų iki kitų konkurentų“, - apie verslo strategiją pasakojo vyras.

Pigiausius ledus vafliniuose indeliuose įsigyti jis siūlo už 2 Lt, brangiausi kainuoja – 5,5 Lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)