Turėtume džiaugtis vien tuo, kad CNN rašo apie Lietuvą iš teigiamos pusės. Čia yra mano didžiausias džiaugsmas šiuo metu – kad Lietuvos vardas kaip turistinė destinacija yra minimas.

Dėl vietų, kurios yra paminėtos, jos ne visos yra tos, kurios pritrauks turistą, ypač iš tokios tolimos šalies, atvykti į Lietuvą. Tai nėra tie kertiniai dalykai, dėl ko renkamasi, ypač iš tolimos šalies, atvykti į Lietuvą.

Pasak jos, Lietuvą užsienio turistai renkasi dėl Vilniaus unikalaus senamiesčio, didelis istorinis palikimas, geras aptarnavimas ir smagūs žmonės.

CNN išskiria tokias vietas kaip Vilniaus universiteto knygyną su barokinio stiliaus arkomis, etnokosmologinį muziejų, siūlo išsinuomoi dviratį ir pasivažinėti po Vilniaus senamiestį, aplankyti Kuršių Nerijos nacionalinį parką ir kita.

„Aš sakyčiau, čia (CNN sąraše – red.) trūksta, kad Vilnius turi labai gražų ir unikalų senamiestį, kad Vilniuje yra daug skirtingų tikėjimų bažnyčių, kad Vilnius yra labai kompaktiškas – kad pakanka 10 minučių nuo oro uosto, ir tu pietauji labai puikiame restorane“, - sakė Ž. Gavelienė.