Sekmadienį popiet, kai DELFI išpublikavo Andriaus Užkalnio parengtą restorano „Salsa“ vertinimą, prie jo nusidriekė eilė norinčiųjų išbandyti meksikietišką maistą.

Kandumu ir negailestinga kritika garsėjantis komentatorius šįkart maitinimo įstaigai davė keturias žąsis iš penkių. 

„Sekmadienį  buvo eilė, apie 15 val. visa salė buvo užimta. Ir šiandien per pietus buvo užimta. Tikrai turime daugiau klientų“, - DELFI sakė norėjęs likti nepristatytas restorano atstovas.

Anksčiau, anot jo, sekmadieniais žmonės į eilę pavalgyti restorane nestodavo. Tiesa, nežinia, kiek laiko išsilaikys valgytojų susidomėjimas.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė patvirtino, kad žinomų žmonių pasirodymas ir nuomonė labai veikia klientų elgseną.

„Kiekvienas restoranas bet kuria proga kviečia žinomus žmones, vadinamąsias žvaigždes, kurios traukia žiniasklaidos dėmesį. Kai pasklinda gandas, kad tie žinomi žmonės lankosi toje vietoje, užsisuka ratas", - DELFI komentavo ji.  

Pasak pašnekovės, viena vertus, verslininkai nemėgsta A. Užkalnio, kita vertus, jie seka jo nuomonę.

„Su A. Užkalniu yra įdomus variantas, nes jo visi kaip ir nemėgsta, ypač restoranininkai, nes jis nėra specialistas, bet jis yra vertintojas, kurio nuomonė restoranams atsiliepia. Kai ji neigiama, tada visi pyksta, bet visi seka jo žingsnius. Prieš daug metų buvo užsienietis, kuris rašydavo apie restoranus, jį irgi visi keikė, bet skaitydavo jo straipsnius. Iš tikrųjų įtaka yra didelė“, - pripažino asociacijos vadovė.

E. Šiškauskienė prisiminė, kaip jos pačios verslą veikė Valdo Adamkaus laimėjimas prezidento rinkimuose.

„Kažkada Rotušėje turėjau restoraną „Freskos“, kuriame V. Adamkaus štabas laukė rinkimų rezultatų ir juos laimėjo. Pas mus buvo ir stalas, ir lentelė, kur buvo parašyta, kad čia V. Adamkus sulaukė pergalingų rinkimų rezultatų. Žmonėms tai darydavo įspūdį ir politinės partijos per rinkimus bandydavo užsisakyti tą pačią vietą. Tiesiog ji būdavo  kaip sėkmės simbolis ir visi norėdavo būti pirmieji, kurie rezervuoja“, - pasakojo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)