Vien atlygio nebepakanka ir gerovės paketas įgauna didesnę reikšmę renkantis kompaniją, kurioje nori dirbti. Tai, kas anksčiau buvo svarbu tik aukščiausias pozicijas užimantiems darbuotojams, tampa aktualu visiems. O ir įmonė, siekdama komandoje turėti geriausius specialistus, vis suka galvą, kuo praplėsti papildomų naudų paketus darbuotojams.

Šis klausimas ypatingai opus, kai kalba pasisuka apie tas sritis, kuriose jaučiamas darbuotojų trūkumas. Sudominti potencialius kandidatus vien įmonės įvaizdžiu, stipriais prekės ženklais bei pozicija rinkoje nebepakanka.

Pastebima tendencija, kad vis daugiau kandidatų jau darbo pokalbio metu teiraujasi, ar suteikiami papildomi draudimai, ar yra sveikatingumo skatinimo programa, ar taikomos nuolaidos įmonės darbuotojams kultūriniams renginiams ir pramogoms, ir pan. Taip pat vis aktualiau kandidatams tampa įmonės tradicijos: ar organizuojami reguliarūs darbuotojų pasisėdėjimai, ar dalyvaujama su kolegomis įvairiose socialinėse akcijose, kaip švenčiami įmonės pasiekimai, didžiosios metų šventės ir kt.

Pasaulis tampa globalesnis, informacija yra vis labiau prieinama, ir žmonės žino, kas vyksta Europoje ar pasaulyje, kaip įmonės rūpinasi savo darbuotojais, kokius gerovės paketus siūlo ir pan. Todėl ir lietuviai nori jaustis lygiaverčiai darbuotojai – tad ir tampa vis svarbesnis įmonės požiūris į darbuotoją, jo vertinimą.

Gerovės paketas parodo įmones teikiamą dėmesį ir rūpestį savo darbuotojais. Taip pat darbuotojai įmonės suteikiamas papildomas naudas vertina kaip kompanijos modernumo, stabilumo įrodymą.

Darbuotojai labai akcentuoja ir darbo klimatą, kompanijos kultūrą, kuri neatsiejama nuo gerovės paketo. Jeigu įmonė skiria lėšų ir papildomai investuoja į žmonių sveikatą, laisvalaikį, papildomas pramogas, tikėtina, kad darbo kultūra yra orientuota į žmogiškąsias vertybes.

Darbuotojai didesnį dėmesį pradėjo skirti gerovės paketui po krizinio nuosmukio. Darbuotojų atlygio lūkesčiai šiek tiek buvo sumažėję dėl nedarbo lygio, tačiau išaugo domėjimasis papildomomis naudomis, tarsi kaip kompensacija už mažesnį atlygį. Taip pat pasikeitė ir požiūris, kad ne vien piniginis atlyginimas yra atpildas už darbą, stabili organizacija, besirūpinanti savo darbuotojais, gali suteikti daugiau garantijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)