Perkamoji galia mažėja

Profesorė ir ekonomistė Birutė Visokavičienė „Delfi“ kalbėjo, kad esant tokiai aukštai ir apie 20 proc. Siekiančiai infliacijai nereikia tikėtis, jog pakilusios prekių ir paslaugų kainos kada nors grįš į buvusį lygį.

Pasak jos, taip tikrai nenutiks, todėl gyventojams belieka prisitaikyti.

„Kainos jau bus užaugusios ir žmonėms bus sunku. Kitos šalys automatiškai indeksuoja pajamas pagal infliaciją, smukusį pragyvenimo lygį, bet mes to nedarome ir pralošiame.

Nyksta ir mūsų vidurinioji klasė, nes krito jų perkamoji galia. Tai, kad nuvertėja mūsų pinigai yra tarsi iš mūsų kišenės tiesiogiai ištraukti pinigai. Magnatų suklestėjimas didina atskirtį, skurdą ir jis plinta visoje šalyje. Todėl kalbame apie įmonių bankrotus“, – sakė ji.

„Luminor“ banko ekonomistas Žygimantas Mauricas, kalbėdamas apie viduriniąją klasę teigė, kad bendrai ji Lietuvoje per pastaruosius metus augo gana sparčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)