Statistikų teigimu, metinė infliacija mažėja tris mėnesius iš eilės - kovą ji siekė 2,7 proc., vasarį - 3,5 proc., o sausį - 4 proc.

Anot pranešimo, metinė prekių infliacija balandį siekė 1,5 proc., tačiau paslaugos brango 4,7 proc.

Per metus labiausiai brango viešbučiai, kavinės ir restoranai - 5,9 proc., būstas, vanduo, elektra, dujos ir kitas kuras - 4,7 proc., poilsis ir kultūra pabrango 4,5 proc., maisto produktai brango 2,7 proc. Tačiau ryšių paslaugos atpigo 1,6 proc.

Per mėnesį, balandį, palyginti su kovu, kainos pakilo 0,6 proc. Per šį laikotarpį vartojimo prekių kainos padidėjo 0,7 proc., paslaugų - 0,5 proc.

Anot statistikų, dėl naujų pavasario ir vasaros sezono kolekcijų pasirodymo drabužių ir avalynės kainos padidėjo 3,5 proc.

„Iš maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų (kainos padidėjo 1,1 proc.) užfiksuotas didelis morkų, pomidorų, mandarinų, kininių kopūstų, kito valgomojo aliejaus, valgomųjų ledų, ryžių kainų didėjimas bei avokadų, saldžiųjų paprikų, ilgavaisių agurkų, šviežių ar atšaldytų jūros gėrybių, saldumynų, margarino kainų mažėjimas“, - teigiama pranešime.

Pasak pranešimo, transporto prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos padidėjo 0,6 proc.) nulėmė keleivių vežimo oro transportu paslaugų, asmeninių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto kainų padidėjimas.

Būsto, vandens, elektros, dujų ir kito kuro grupės prekių ir paslaugų kainų pokytį (kainos sumažėjo 0,7 proc.) nulėmė šilumos energijos bei gaminių ir medžiagų būsto priežiūrai ir remontui kainų sumažėjimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)