Kaip žinia, galimybių pasas Lietuvoje panaikintas nuo vasario 5 dienos. Šiuo metu laikantis pandemijos valdymo priemonių, grožio salonuose, kaip ir kitose paslaugų teikimo vietose, privaloma dėvėti medicinines kaukes arba respiratorius, o tarp paslaugų gavėjų reikia išlaikyti bent 2 metrų atstumą.

Kaip „Delfi“ nurodė „Treatwell“ rinkos vadovas Lietuvoje Rytis Rogačius, panaikinus galimybių pasą, klientų srautai šiek tiek padidėjo.

„Per pastarąsias kelias savaites pastebėjome 8 proc. atliktų rezervacijų augimą“, – sakė jis.

Tačiau J. Mačiulienė tvirtino, kad nieko ypatingo neįvyko.

„Vienintelis dalykas – kad žmonės labai stipriai serga, atšaukinėja savo vizitus į grožio salonus. Ar su pasu, ar be paso – visiems tas pats būtų buvę.

Mums tas pasas nei labai maišė, nei buvo labai pageidaujamas. Tokia dviprasmybė. Tie žmonės, kurie dėl galimybių paso neatėjo į salonus kažkurį laiką, kol kas labai nebėga. Matyt, rado vietų kažkur kitur susitvarkyti. Toks pastebėjimas yra. Labai abejoju, ar artimiausiu metu kas nors pasikeis“, – svarstė ji.

Pašnekovė dar prisiminė, kad prieš pandemiją, kai tik nutirpdavo sniegas, prasidėdavo klientų šturmas.

„Visi tvarkydavosi, bet matyt 2 metai to gyvenimo malonumų nebuvimo žmones atpratino nuo poreikio pasigražinti. Dabar moterys ateina daug daug rečiau į grožio salonus, net ir tos, kurios galėjo tai padaryti su galimybių pasu“, – sakė ji.

Jolanta Mačiulienė

Gąsdinančios sąskaitos

Grožio specialistus, kaip ir kitus verslus bei gyventojus pastaruoju metu veikia išaugusios sąskaitos už šilumą, elektrą.

„Šiuo metu pirmu smuiku groja nenormalios mūsų komunalinių mokesčių kainos. Šiandien mūsų bendruomenės uždaroje grupėje kolega atsiuntė gautą sąskaitą, sako – sėdžiu ir galvoju, ką toliau daryti. Mokėjo 380 eurų, o dabar atėjo 980 eurų sąskaita. Čia Kaune.

Ne tik Vilniuje, bet ir Kaune kainos yra pakilusios. Tiesiog kartais pagalvoji, kodėl ant smulkiųjų ir vidutinių verslų užkrauna šią naštą. Nes kaip suprantu, didiesiems yra kompensacijos, jei nukentėjo nuo Kinijos.

O nukentėjusiems nuo mokesčių kažkodėl nereikia kompensacijų mokėti“, – dėstė J. Mačiulienė.

Kainos dar gali augti

Statistikos departamento duomenimis, 2022 metų sausį plaukų kirpimas Lietuvoje kainavo 14,32 proc. punkto daugiau nei 2021 metų sausį.

Tai reiškia, pavyzdžiui, jei 2021 metų pradžioje vyras už kirpimą mokėjo 20 eurų, tai 2022 metais kaina turėtų būti padidėjusi iki 22,12 euro.

Žinoma, realybėje kainos apvalinamos ir vieniems didėja labiau, kitiems – mažiau.

„Treatwell“ atstovas R. Rogačius nurodė, kad didžiausi grožio paslaugų kainų pokyčiai vyko metų pradžioje.

„Panaikinus galimybių pasą grožio paslaugų kainos išliko tokios pačios“, – sakė jis.

Tuo metu J. Mačiulienė sakė, kad nenustebtų, jei kainos keistųsi ir toliau.

„Jos yra susijusios su infliacija, tai nėra pasipinigavimas. Suvokiame, kad visos priemonės brangsta, šiluma, elektra brangsta. Tai atsiliepia ir mūsų kainose.

Kažkiek pasikeičia kainos, bet nežinau, kiek stipriai. Visi pasiskaičiuoja, kiek galėtų pakelti kainą, kad ji būtų protinga“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)