„Praėjusio savaitgalio audra dažniausiai plėšė namų stogus. Gyventojus raginame įvertinti stogo būklę, o galimus plyšius, netvirtai besilaikančias dalis sutvirtinti. Tačiau nereikia pamiršti ir kieme esančių daiktų, kuriuos vėtra gali pakelti ir nupūsti ar išvartyti. Privačių namų savininkams rekomenduojama net šiukšlių konteinerius įstumti į garažą ar ūkinį pastatą. Ateinant šalčiams būtina patikrinti ir šildymo bei vandens vamzdžius, ypač negyvenamuose namuose, sodo nameliuose. Dėl nukritusios oro temperatūros sprogsta vamzdžiai, užliejamos patalpos, namai lieka be šildymo ar vandens“, - pranešime cituojamas „PZU Lietuva“ Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas.

Jis pabrėžė, kad ateinant vėtroms svarbu nepalikti automobilių po dideliais medžiais, prie netvirtų statinių, kad ant jų neužkristų vėtrų nulaužtos šakos ar nuplėštos pastato dalys. Be to, reikėtų susitvarkyti namų kiemus, kad juose neliktų daiktų, kurie vėtros pakelti gali apgadinti mašiną.

Draudikai rekomenduoja pastebėjus žalas iš karto kreiptis į juos. Apie įvykį reikia pranešti per tris darbo dienas. Jei dėl elektros sutrikimų žmonės to padaryti neturi galimybės, pranešimai bus priimami ir vėliau, o nuostoliai atlyginti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)