Atrodo, paradoksalu: įvedus eurus Lietuvos gyventojams tenka pažindintis ne tik su euro zonos valiuta, bet ir su viso likusio pasaulio pinigais.

Prtalas DELFI jau rašė apie klaipėdietį, kuriam turguje vietoj euro monetos buvo įkišta 10 Azerbaidžano giapikų. Viena skaitytoja stebėjosi, iš kur jos piniginėje atsirado 10 Argentinos sentavų.

Į redakciją kreipėsi dar vienas skaitytojas, kuris teigė tarp euro monetų taip pat radęs svetimą pinigą.

„Praeitą savaitę kažkuriame Kauno prekybos centre kaip grąža buvo gautos tokios monetos. Brazilijoje neteko pabūti“, - pasakojo monetos nuotrauką atsiuntęs Kęstas.

Kaunietis įsitikinęs, kad vietoj 10 euro centų jam buvo atiduota 10 Brazilijos centavų (1 Brazilijos realas – 100 sentavų).

1 realo vertė – apie 0,33 euro. 10 sentavų – 0,03 euro. Taigi vietoj 10 euro centų Kęstas gavo vos 3 euro centų vertės monetą.

„Galite įvertinti panašumą. Spalva kažkiek neatitinka, bet tai matyti tik esant geram apšvietimui. Tai pastebėjau tik tuomet, kai dukrai reikėjo arbatpinigių. Pasiliksiu atsiminimui“, - teigė kaunietis.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas yra teigęs, kad prekybininkai nėra pastebėję užsienio valiutų kasose, tačiau tai galėjo užfiksuoti inkasavimu užsiimančios įmonės.

UAB „G4S Lietuva” vykdantysis direktorius Ramondas Bučys teigė, kad informacijos apie inkasuotas kitų šalių (ne eurų) monetas bendrovė neturi.

Brazilijos sentavai
Brazilijos sentavai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)