Taip nutarė Lietuvos banko valdyba, nustačiusi kitų metų maksimalų per mėnesį komisinį atlyginimą už pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugą.

„Gyventojai, pasirinkę mokėjimo paslaugų krepšelius, gerokai sutaupė, bet vis dar didelė dalis bankų klientų nėra pasirinkę mokėjimo paslaugų paketų. Reaguodami į rinkos pokyčius ir siekdami skatinti bankus teikti optimalius mokėjimo paslaugų pasiūlymus, atnaujinome pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugos kainos nustatymo metodiką. Pagal ją mokėjimo paslaugų krepšelio kaina nesikeičia“, - sako Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Kitąmet, kaip ir iki dabar, už mokėjimo paslaugų krepšelį turi būti suteikiamos šios paslaugos: sąskaitos tvarkymas, el. bankininkystė, saugi sąskaitos valdymo ir prisijungimo prie jos priemonė (kodų generatorius ar pan.), mokėjimo kortelė ir mokėjimo operacijos kortele, ne mažiau kaip 10 bet kokių pervedimų eurais internetu kas mėnesį, neribotas gautų mokėjimų eurais įskaitymas, grynųjų pinigų išmokėjimas (ne mažiau kaip 550 eurų per mėnesį banko bankomatų tinkle ar kredito unijos parinktu būdu), neribotas grynųjų pinigų įmokėjimas kredito įstaigos parinktu būdu.

Pagal Mokėjimų įstatymą, Lietuvos bankui pavesta kiekvienais metais nustatyti maksimalų mėnesinį komisinį atlyginimą už pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugą, kuri apima būtiniausių mokėjimo paslaugų krepšelį.

Dabar patvirtinta jo kaina galios iki 2019 m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)