„Susitikau su drauge ir nuėjome pavakarieniauti į „Pizza Jazz“. Ji pasidžiaugė, kad turi 30 Lt kuponą ir galėsime nemokamai pavalgyti“, - pasakojo vilnietis.

Pabaigę valgyti draugai padavėjos paprašė sąskaitos ir įspėjo, kad norės atsiskaityti kuponu, kurio vertė 30 Lt.

„Prie mūsų grįžusi padavėja maloniai atsiprašė, bet pasirodė, kad kuponas galiojo tik iki rugpjūčio pabaigos“, - prisiminė vakarienę rugsėjo vakarą vaikinas.

Nustebę, kad kuponas nebegalioja, vilniečiai pradėjo ant jo ieškoti galiojimo datos, tačiau jos niekaip negalėjo surasti.

„Padavėja dar pasitarė su vadybininku, bet pasakė, kad nieko negali padaryti. Paprašiau skundų knygos, - tęsė picerijos klientas. - Manau, kad kupone turi būti nurodyta iki kada jis galioja. Labai įsižeidžiau. Aš kuponais nepiktnaudžiauju. Sugadino nuotaiką, nes pasijaučiau lyg su kokiu padirbtu kuponu būčiau atėjęs“.

Datą visada nurodo

Pizza Jazz“ rinkodaros vadybininkas Ramūnas Minkevičius teigė, kad picerijoje naudojamus kuponus visada ženklina galiojimo data.

„Greičiausiai per klaidą jis nebuvo pažymėtas. Per porą metų matau pirmą tokį atvejį“, - sakė jis.

Vadybininkas patarė susidūrus su tokia situacija kreiptis į picerijos administraciją. „Pizza Jazz“ atstovai pažadėjo į nemalonią situaciją pakliuvusiam skaitytojui pakeisti kuponą į galiojantį.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VVTAT) Nesąžiningos komercinės veiklos ir reklamos skyriaus atstovė Kristina Grigaitė teigė, kad esant įvairioms akcijoms abi pusės turi teisę savo nuožiūra nustatyti taisykles.

Pagal Civilinį kodeksą leidžiama abiem pusėms susitarti, kad dovanų čekiai galios tam tikrą laikotarpį.

„Jeigu dovanų čekyje nurodytas jo galiojimo terminas, dovanų čekio turėtojui praleidus jame nurodytą terminą, pardavėjo prievolė pasibaigia“, - teigė specialistė.

Pašnekovė akcentavo, kad dovanų čekio sutarties sąlygos nėra reglamentuotos įstatymu, todėl jiems galioja tokios taisyklės, kokias nustato pardavėjas ar paslaugų teikėjas.

„Įsigydamas dovanų kuponą pirkėjas sutinka su jame nurodytomis sąlygomis. Taigi, jeigu šalys nesutarė, kad dovanų čekis galioja tam tikrą terminą, sutartis gali būti laikoma neterminuota“, - aiškino K. Grigaitė.

Pauliaus atveju VVTAT atstovė patarė kreiptis į paslaugų teikėją ir pareikalauti nurodyti, kur įvardintas šio dovanų čekio galiojimo terminas.

„Jeigu ant dovanų kupono nurodyta, kad sąlygos turėjo būti praneštos gaunant kuponą, pardavėjas turėtų pareigą įrodyti, kad vartotojui atitinkama informacija apie dovanų kupono sąlygas buvo pateikta.

Pizza Jazz kuponas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)