Trečdalis darbuotojų Jungtinėse Valstijose prisipažįsta, jog naktį miega mažiau nei 7 valandas ir nepakankamai išsimiega. Dėl to kenčia jų produktyvumas ir šalies ekonomika praranda apie 200 mlrd. dolerių per metus. Tuo metu išsimiegoję darbuotojai dirba daugiau ir našiau, taigi ir uždirba daugiau pinigų.

„Kas ketvirtas žmogus, kuris neišsimiega, sako, kad kenčia jo produktyvumas. 17 proc. prisipažįsta, kad kenčia ir jų atmintis. Taip pat labai prastėja galimybė išmokti naujų dalykų. Kraujyje išauga streso hormono kortizolio kiekis – tai reiškia, kad darbo aplinkoje kyla daugiau konfliktų, didesnė įtampa, sunkiau sklandžiai dirbti“, – pasakoja LRT RADIJO žurnalistė, laidos „PIN kodas“ vedėja Jurgita Čeponytė.

Tyrimai rodo, kad žmogaus, kuris dvi savaites miega po šešias valandas, rezultatai lygiai tokie patys prasti, kaip ir dvi paras beveik nemiegojusio žmogaus. Tuo metu daugiau nei 7 valandas per naktį miegančio darbuotojo atlyginimas, jei jis priklauso nuo to, kiek darbų jis padarė, ilguoju laikotarpiu gali išaugti ir 5 proc.

O jeigu pamiegoti 8 valandas per naktį vis dėlto nepavyksta, rekomenduojama bent pusvalandį ar valandą nusnausti dienos metu – tokios kompanijos kaip „Google“ net yra įkūrusios specialias miego erdves savo darbuotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)