E. Šaltenis rugsėjį pradės paskutinius metus mokykloje, tačiau jaunuolio mintyse – ne tik kitais metais laukiantys egzaminai, bet verslo plėtra ir ateities investicijos.

Ieškoti papildomo pajamų šaltinio aštuoniolikmetis pradėjo dar būdamas trylikos. Pirmoji veikla jam nešė mažai pajamų, todėl po kurio laiko pradėjo mąstyti apie savo projektus.

„Su draugu įkūrėme svetainę, skirtą jauniems krepšininkams“, - pasakojo jaunuolis.

Pasak jo, sukurtas internetinis puslapis teikė informaciją apie krepšinio įmantrybes, naujienas iš krepšinio pasaulio bei buvo platforma krepšinio entuziastams diskutuoti apie šią sporto šaką.

„Tada dar neturėjome pakankamai pinigų, todėl dėl jų stygiaus po pusmečio svetainę uždarėme“, - prisipažino pašnekovas.

Tačiau po pirmojo, nelabai finansiškai nusisekusio projekto E. Šaltenis rankų nenuleido. Vaikinas vėl įkūrė svetainę, susijusią su krepšiniu. Šį kartą – tai buvo totalizatorius.

Vaikinas pasakojo, kad į projektą investavo apie 1 tūkst. Lt. Susirinkęs šiek tiek lėšų iš reklamos, paauglys surado pirkėją portalui, kuris buvo nupirktas už 1,5 tūkst. Lt.

Perdavus šį projektą į kito savininko rankas, uteniškis sukūrė dar vieną svetainę – troliai.net. Čia talpinami nuotraukų ir paveiksliukų ironiški montažai.

Edvinas Šaltenis
„Šis projektas reikalavo daug laiko, todėl daugiau nei prieš metus vėl pardaviau“, - sakė dvyliktos klasės moksleivis.

Šiuo metu E. Šaltenis pasakojo bandantis internetinės prekybos principus. Vaikinas siūlo savo klientams kasdieninius drabužius. Kas dieną šiam darbui vaikinas aukoja po keturias valandas.

Kol kas Utenoje gyvenantis paauglys teigė, kad mokslai dėl popamokinės veiklos šiek tiek nukenčia, tačiau tėvai vaiko nuo jo aistros nestumia.

„Tėvai pasako, kad reikia mokytis, nes dar dvylikta klasė, reikia pasistengti, bet niekada nesako, kad viską mesti ir eiti tik prie mokslų“, - tėvų paskatinimu džiaugiasi aštuoniolikmetis.

Savo išlaidoms jau pats užsidirbantis uteniškis teigė, kad internetiniai projektai jam leido suprasti, kad ir Lietuvoje galima išgyventi. Todėl kol kai kurie jo bendraamžiai mąsto apie studijas ar darbą užsienyje, E. Šaltenis tikino, kad iš gimtinės išvykti tikrai nežada. Nebent po mokslų persikeltų į didesnį miestą.

Vaikinas teigė, kad šiuo metu jo mintys sukasi tik apie verslo plėtotę. Pasak pašnekovo, jis norėtų padidinti prekių asortimentą, plėsti savo verslą.

Žinoma, neužmiršta vaikinas ir studijų svarbos. Kadangi vaikinas daug laiko praleidžia internete, jis norėtų studijuoti informacines technologijas.

DELFI primena, kad šiais metais mokesčių inspektoriai žada atidžiau stebėti internetinę prekybą ir ją vykdančius asmenis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)