Nuo duonos ir kvepalų iki drabužių ir koldūnų, pirkėjas pasitiki preke geriau, jeigu ant pakuotės yra pažįstamas veidas. Sporto klubams tas galioja dar labiau.

Todėl mes su treneriu Andriumi Pauliukevičiumi nuėjome patikrinti, kokį klubą įrengė stipriausias pasaulio žmogus Žydrūnas Savickas (jis juos turi kelis – tris Vilniuje ir dar po vieną Klaipėdoje ir Molėtuose).

Pasirinkome Ąžuolyno gatvę, kuri yra Vilniaus šiaurinėje dalyje, tarp Viršuliškių ir Šeškinės. Geriausia, ką galima pasakyti apie šią vietą, yra tai, kad kartais ten galima nesunkiai atvažiuoti (kitu metu sėdėsite spūstyse, nebent gyvenate netoliese). Tai – negražusis Vilnius, miestas, kurio neturėtų būti. Tačiau įėjus vidun nieko tokio nebesijaučia.

Man patinka, kad viskas yra gana paprasta ir nepretenzinga, ir persirengimo kambariuose paprastos spintelės, rakinamos rakteliais, ir spintelės yra tokios didelės, kad galima pasidėti viską, o ne vien piniginę. Kituose klubuose savo nelabai didelį krepšį dažniausiai palieku nerakintą tiesiog ant suolelio.

Netelpa.

Klube nėra itin daug erdvės, bet man patinka geležinė tvarka. Nėra baisiau, kai sporto klubuose socialiai nepritapę asmenys ir lepūnėliai, per ilgai gyvenę su mama ir nemokantys pasikloti lovos, išmėto svarmenis, nes jie, matote, pernelyg laisvos kūrybinės asmenybės. Jie negali dėti nieko į vietą.

Tokius reikia pririšti prie suoliuko ir mušti hanteliais, tada kitą kartą išmoks viską padėti po savęs į vietą.

Andrius Pauliukevičius ir Andrius Užkalnis

Paklausom, ką apie klubą sako treneris Andrius Pauliukevičius:

„Pavadinimas, kuriame yra stipriausio visų laikų kada nors vaikščiojusio žemės paviršiumi žmogaus vardas, buvo kaip pažadas, kad tai bus tikras sporto klubas. Prisipažinsiu, kad kaip ir A. Sabonis, V. Alekna, Žydrūnas Savickas man yra šventasis.

Salėje kabo kelios Ž. Savicko nuotraukos. Nuotraukos galėtų būti didesnės, bet didelėms nėra vietos, nes 3 iš keturių sienų faktiškai yra stiklas. Reikia arba kabinti ant ketvirtos, arba salės viduryje jo statulą pastatyti.

Dabar prie darbo. Andriui šiandien reikia treniruoti krūtinę ir bicepsus. Jo splitas, tai yra, tvarka, kaip savaitės dienomis yra išdėstytos raumenų grupės, dabar nėra visą laiką tas pats ir keičiasi priklausomai nuo to, kiek dienų jis treniruojasi.

Anksčiau stengdavosi padaryti tris treniruotes ir išspausdavo dvi. Dabar neatsimenu savaitės, kad būtų buvę mažiau nei 4 treniruotės.

Pirmas įspūdis – salė nedidelė ir klausimas: ar joje bus viskas, ko reikia? Ir ją apėjus, matyti, kad nėra nieko ekstra, bet yra viskas, ko reikia.

O ko mums šiandien reikia? Reikia štangos spaudimo kampu, štangos spaudimo ant horizontalaus suolelio ir hantelių.

Hantelių svoriai baigiasi ties 50 kg. ir tai daugiau nei pakankamai daugumai lankytojų. Kodėl sąrašą pradėjau nuo štangos spaudimo kampu, o ne nuo štangos spaudimo, gulint ant horizontalaus suolelio?

Treniruojant jėgą, svarbesnis yra spaudimas gulint horizontaliai. Dirbant figūrai – spaudimas kampu, nes jis labiausiai apkrauna viršutinę krūtinės dalį po pat raktikauliu, kurią išvystyti yra sunkiausia.

Treniruotės seka buvo tokia: apšilimui Andrius padarė 2 pratimus pilvo presui, 1 apatinei nugaros daliai, pečių sąnarių mankštą.

Jei šalia už sienos esanti aerobikos salė užimta, atlikinėti pratimus ant kilimėlio erdvės nėra per daug. Ir tai didžiausias ir vienintelis ryškesnis klubo trūkumas. Po apšilimo prasideda darbas: štangos spaudimas kampu, hantelių spaudimas kampu ir hantelių suvedimas gulint. Rankų lenkimas su štanga stovint bicepsui ir rankų lenkimas su hanteliais „plaktukas“ brachialiui. Per visą treniruotę, nė vieno treniruoklio. Old school!

Nauja šiandien buvo, tai, kad Andrius pirmą kartą savo karjeroje paragavo preworkout‘o.

Preworkout‘as yra prieš treniruotę vartojamas energetinis gėrimas, kuris pagerina koncentraciją ir deguonies transportavimą į raumenis.

Andrius yra daug ko ragavęs, bet vaišinau jį, stengdamasis dar labiau praplėsti jo akiratį. Didelei mano nuostabai, jam tai patiko ir jis paprašė, kad ir jam jo paimčiau. Gal dar ir dėl to, kad ant pakelio nupieštas Arnoldas Scwharzeneggeris.

Vis tik – klasika. Treniruotė gavosi kiek neįprasta, nes Andrių teko stabdyti ir aiškinti elementarią tiesą, kad po atliktos serijos turi sekti poilsio pertraukėlė ir po jos sekanti serija, o ne serija, serija, serija.“

Treneris gerai pasakė, manau.

A. Pauliukevičius tęsia. „Klubas mažokas, bet prižiūrėtas ir tvarkingas: hanteliai suporuoti, blynai taip pat savo vietose. Norint pasiekti penketuką, nereikia prieš tai nuimti dešimtuko ir dar du po 20. Spėju, kad visi bijo Žydrūno, todėl elgiasi kaip pridera.

Dar vienas dalykas svarbus tiems, kam svarbus rezultatas - salėje vienu metu mačiau: Aliną Čepurnienę, Skirmantę Tamulevičienę ir Remigijų Bimbą, tai yra, trenerius, kurie reikalų su sportu tikriausiai turi ilgiau, nei patys save prisimena. Dalis jų tikriausiai veda tik asmenines treniruotes, tačiau ten esant, tikrai būtų ko pasiklausti. Gali salėje turėti visą įmanomą įrangą, bet, jei nežinai kaip efektyviai ja naudotis, salę paliksi toks pat, koks į ją atėjai.“

Paklausiu trenerės S. Tamulevičienės, kas per žmonės čia ateina. Sako, daugiausia tie, kas rimtai sportuoja. Ir netvarkos čia nėra.

Man patiko pas Žydrūną Savicką.

Gal iš miesto centro per toli važinėti, tačiau klubas labai solidus. Jei dar būtų truputį daugiau erdvės, būtų idealu. Vienkartinis apsilankymas - €9, mėnesio abonementas – nuo €33. Keturi hanteliai iš penkių.

Big Z, Žydrūno Savicko sporto klubas. Ąžuolyno g. 7, Vilnius. Tel. +370 5 236 2223. Tinklalapis.
Nuo pirmadienio iki penktadienio – nuo 06:30 iki 22:00, šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo 10:00 iki 20:00

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (341)