Lankytojų pastaruoju metu tiek, kad pietų metų rikiuojasi eilės.

Maksimalus įvertinimas

„Žinote, ką? Be šitos valgyklos Kaunui labai daug ko stigtų. Todėl šiandien penkios žąsys iš penkių“, - toks buvo A. Užkalnio verdiktas apsilankius valgykloje Laisvės alėjoje.

Trijų patiekalų – šaltibarščiai, silkė ir pusė porcijos žemaičių blynų – pietūs A. Užkalniui nekainavo nė 3 eurų. Į šią sumą įskaičiuotas ir kompotas.

„Sumokėjau už visus pietus iš trijų patiekalų €2,80. Nežinau, kaip sekasi jums, kur jūs gyvenate, bet Vilniuje mes mokame tiek už puodelį madingos kavos arba už buteliuką negazuoto vandens, kuris yra lygiai to paties skonio, kaip vanduo iš krano. Už pietus mes mokame penkis kartus brangiau. Aš taip pigiai valgęs dar nebuvau. Niekur ir niekada. O jei ir buvau, tai neprisimenu. Tai yra mažiausiai pinigų pareikalavęs mano valgymas ne namie, ir už nepilnus tris eurus gavau ne tik gerą maistą, bet ir krūvą prisiminimų, ir jokio sovietinio kvapo, ir įrankiai švarūs. Nežinau, kaip jums. Man tai atrodo labai geras sumanymas“, - rašė A. Užkalnis.

Rikiuojasi eilės

Valgyklokje sukasi kelios moterys. Nors jau ne pietų metas, žmonių netrūksta ir pavalgiusius keičia nauji.

Prie kasos sėdinti moteris pro langus žiūri į Laisvės alėjoje besidarbuojančius darbininkus. Grandiozinė centrinės Kauno gatvės rekonstrukcija keičia ir gyvenimo ritmą.

„Nežinau, kodėl sako, kad Laisvės alėja tuščia – pas mus žmonių niekada netrūko“, - sako viena iš valgyklos vadovių.

Penkios žąsys iš penkių. Tokį įvertinimą gauti iš skrupulingai žąsis saugančio A. Užkalnio kartais nepavyksta ir geriausiems restoranams. Kokia šios valgyklos paslaptis? Atsakymą pateikia savo patiekalo laukiantis vyriškis.

„Gamina kaip sau. Šios moterys ir pačios valgo tai, ką mums duoda“, - sako nuolatinis valgyklos klientas.

Būtent nuolatiniai klientai sudaro didžiąją dalį valgyklos klientų. Tačiau po A. Užkalnio įvertinimo antrajame aukšte pasirodo vis daugiau nematytų veidų. Moterys pastabios ir naujus veidus iškart užfiksuoja.

„Labai padaugėjo klientų. Pirmadienį po straipsnio pasirodymo klientų turbūt buvo dukart daugiau, nei įprasta“, - pasakojo valgyklos vyresnioji.

Moterys pastebi ir tai, ką klientai mėgsta labiausiai. Labai neblogas indikatorius – ant padėklų suneštos lėkštės su maisto likučiais. Kiek ir kokio maisto palikta informuoja, kuris patiekalas žmonėms labiau patiko, o kurį reikėtų pagerinti.

Skanų maistą įvertina ir lankytojai.

Valgykloje sutikti pažįstami – taip pat nuolatiniai valgyklos klientai. Jie pasakoja, kad prieš keletą dienų prie patiekalų nusidriekė tokia eilė, kuri nuvinguriavo iki laiptų.

Valgyklos moterys pyktelėjo ant A. Užkalnio, kad šis fotografavo valgyklos viduje. Klausė, ar vėl rašysime apie valgyklą.

„Nereikia mums reklamos. Geriausias dalykas – lankytojų ištartas „ačiū“ ir sugrįžimas pas mus“, - sako valgyklos darbuotoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (301)