14
Kitas

4. Jie niekada nepertraukia pašnekovo

Štai yra devyni dalykai, kurių itin sėkmingi žmonės niekada nedaro:

1. Jie niekada neleidžia praeičiai diktuoti ateities

Mes visi turime ribas. Mes visi susiduriame su iššūkiais. Mes visi darome klaidų. Svarbiausia yra neriboti savęs šiais dalykais, bet iš jų mokytis. Lengviau pasakyti nei padaryti? Viskas priklauso nuo požiūrio. Pakalbėkime, pavyzdžiui, apie klaidas. Kai kas nors nepavyksta, žvelkite į tai kaip į galimybę išmokti ką nors, apie ką nežinojote, ypač apie save. O jeigu kas nors nepavyksta kitiems, paverskite tai galimybe jums pabūti gailestingu ir atlaidžiu.

Kur bebuvote, ką bedarėte – viskas, kas įvyko praeityje, yra tik pamoka.
Sėkmingi žmonės mano, jog praeitis turi juos informuoti, bet ne juos charakterizuoti.

2. Jie niekada neliežuvauja

Paskaloms atsispirti yra labai sunku. Labai įdomu, kodėl tas žmogus pasielgė taip, o ne kitaip. Ką sumanė kolega? Ar Jonas iš Personalo skyriaus tikrai slapčia susitikinėja su Karolina iš buhalterijos? Visiems niežti liežuviai tai aptarti. Deja, kitus apkalbinėjantis žmogus veikiausiai jums už nugaros apkalba ir jus. Ir, staiga, paskalos nebėra jau tokios įdomios.

Kitą kartą, kai jums kils pagunda ką nors apkalbėti, pagalvokite, ar tą pati galėtumėte pasakyti tam žmogui į akis.

Ir jeigu kitą kartą kas nors ims apkalbinėti kitą žmogų, tiesiog atsiprašykite ir nueikite. Nesijaudinkite, kad prarasite liežuvautojo pagarbą. Juk liežuvautojas vis tiek negerbia kitų.

Kai sėkmingi žmonės nori pasidalinti savo mintimis apie ką nors, jie atvirai apie tai kalba ir reiškia savo mintis ir jausmus. Jie neliežuvauja. Jie neapsimetinėja.

3. Jie niekada nesako „taip“, kai iš tiesų nori pasakyti „ne“

Tikrai labai sunku kolegai, klientui ar net draugui pasakyti „ne“. Tačiau retai atsisakymas sukelia tragediją. Dauguma žmonių paprasčiausiai supranta. O jei nesupranta, ar jums tikrai turėtų rūpėti, ką jie galvoja?

Kai pasakote „ne“, prastai jaučiatės tik kelias akimirkas. O jeigu sutinkate ką nors padaryti, nors to visai nenorėjote, prastai jausitės ilgai, arba bent jau tiek, kiek užtruks padaryti tai, ko iš pat pradžių daryti nenorėjote.

Sėkmingi žmonės dažnai sako „ne“. Ir tai daryti jie moka labai gerai. Jie žino, kad tai leis jiems sutelkti dėmesį į tai, ką jie nori daryti – sau ir kitiems žmonėms.

14
Kitas

4. Jie niekada nepertraukia pašnekovo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)