Reikalauti pigesnio bilieto

Įsigiję bilietą nueikite į oro linijų, iš kur jį pirkote, svetainę ir patikrinkite kainą. Ji gali būti mažesnė nei vakar. Tokiu atveju pabandykite turimą bilietą grąžinti, o naują įsigyti jums palankesne kaina. Dažniausiai tokie mainai jums nieko nekainuos, o sutaupyti gali ir pavykti.

"Šis triukas suveikia tik tada, jeigu įsigijote „Economy Flex“ arba „Business Flex“ klasės bilietą. Tokiu atveju jūs galite grąžinti bilietą ir susigrąžinti pinigus. Tačiau jeigu įsigijote, tarkim, ekonominės klasės bilietą, už bilietų pakeitimą teks susimokėti(skrydžio datos keitimas – 50 eurų (175 Lt) už kiekvieną kryptį, o viso bilieto keitimo kaina – 100 eurų (345 Lt)", - komentuoja skrydžių bendrovė „airBaltic“.

Pigiausi bilietai - savaitės viduryje

Pigiausi bilietai dažniausiai pardavinėjami savaitės viduryje, trečiadieniais, išanalizavusi lėktuvų bilietų kainas padarė išvadą JAV bendrovė FareCompare.com. Tai tiesiogiai susiję su reisų užpildymo – nenorėdamos, kad lėktuvai skristų pustuščiai, skrydžių bendrovės priverstos kainas mažinti.

"Kai kurios skrydžių bendrovės orientuojasi į turistus. Tai reiškia, jog jų keleiviai rečiau renkasi skrydžius savaitės viduryje. Dažniausiai toks modelis galioja tik konkrečioms kryptims, pavyzdžiui į Barseloną, Paryžių, Atėnus, Tel Avivą. Bilietus į šiuos miestus antradieniais ir trečiadieniais tikrai galima nusipirkti pigiau. Tačiau mūsų bendrovė turi ir išskirtinai verslo maršrutų, kur keleivių daugiausia būtent savaitės viduryje: Briuselis, Stokholmas, Kopenhaga, Maskva. Norėdami keliauti šiomis kryptimis, pigesnių bilietų rasite būtent savaitgaliais", - aiškina „airBaltic“.

Palyginti, kiek kainuoja grįžti su kitomis bendrovėmis

Skrydžių bendrovės suinteresuotos parduoti bilietus į abi puses, tačiau tikrai ne visada keleiviams tai yra finansiškai naudingiausia. Tikrai vertėtų patikrinti, kiek jums kainuotų skrydis dviem skirtingomis skrydžių bendrovėmis – viena į priekį, o kita – atgal, pataria „Business Insider“.

"Gali būti, kodėl gi ne", - mano „airBaltic“, teigianti, jog pati turi komandą, kuri analizuoja konkurentų pasiūlymus.

Siūlo pirkti ryte

„Business Insider“ spėja, jog palankiausia pirkti bilietus ankstyviems rytiniams skrydžiams. Jeigu keleivis gali rinktis, jis greičiausiai norės skristi normaliu laiku, nei per anksti, nei per vėlai. Todėl bilietai į skrydžius, vykstančius labai anksti ryte, dažniausiai kainuoja pigiau.

"Turime maršrutų, kuriais skrendame kelis kartus per dieną, tačiau būtent rytiniai reisai buvo pilniausi. Tokiais reisais dažniausiai skraido verslo žmonės, kurie taupo laiką. Tai skrydžiai į Helsinkį, Taliną, Berlyną, Briuselį, Maskvą, Sankt Peterburgą ir kitus didmiesčius. Rytiniai reisai paklausa tikrai nesuskundžia", - kitaip mano „airBaltic“.

6 savaitės iki skrydžio

„Airlines Reporting Corporation“ atliktas tyrimas atskleidė, jog idealiausias laikas rezervuotis lėktuvo bilietą – šešios savaitės iki tikrosios kelionės. Tuomet kainos dar mažesnės nei vidutinės. Kuo arčiau kelionės, tuo brangiau kainuos bilietas.

"Pigiausius bilietus jūs įsigysite tikrai ne vėliau kaip iki skrydžio likus šešioms savaitėms. Veikia štai koks principas: kuo anksčiau, tuo pigiau. Mes prekyba bilietais pradedame prieš 12 mėnesių iki skrydžio dienos. Aišku, kartais skelbiamos akcijos ir siūlomi specialūs pasiūlymai, tačiau tai greičiau išimtis iš taisyklės", - dėsto „airBaltic“ komentaras.

Paskutinė minutė

Kitą vertus, šešių savaičių taisyklė - ne aksioma, kartais bilietus pirkti paskutinę minutę apsimoka labiausiai. Pavyzdžiui, Amerikoje skrydžių bendrovės pasiūlymus savaitgaliui atsiunčia jau antradienį. Per tą laiką jos išsiaiškina, kaip pildosi reisai. Ir jeigu laisvų vietų daug, klientams pateikia tikrai neblogų pasiūlymų, leidžiančių nemenkai sutaupyti.

„airBaltic“ su tokiu patarimu nesutinka, nes esą tie, kas bilietus įsigyja paskutinę minutę, padengia ne tik savo skrydžio išlaidas, bet ir išlaidas tų, kurie įsigijo bilietus su nuolaida ar gavę specialų pasiūlymą.

Prenumeruoti naujienlaiškį

Jeigu norite laiku sužinoti apie nuolaidas ir skelbiamas akcijas, domėkitės skrydžių bendrovių paskyra socialiniame tinkle „Twitter“ ar „Facebook“, taip pat užsisakykite naujienlaiškius.

Vertėtų pasidomėti skrydžių bendrovių pasiūlymais kaimyninėse šalyje. Tačiau tokiais atvejais svarbu prisiminti vieną: jeigu jums patiko skrydžių bendrovės pasiūlymas, pamąstymams turėsite daugiausiai parą. Tokie bilietai labai greitai išperkami.

„airBaltic“ tvirtina, kad socialiniuose tinkluose skelbia visas savo naujienas: "Taip daro ir kitos skrydžių bendrovės."

Tikrinti kelis kartus

Lėktuvų bilietais prekiaujančiomis svetainėmis galite pasitikėti, tačiau papildomas patikrinimas niekada nepamaišys. Skraidant Europoje vertėtų pasinaudoti tokių tinklalapių kaip „Flysiesta“ paslaugomis. Verta užsukti ir į konkrečios skrydžių bendrovės puslapį internete – pigesni bilietai dažniausiai parduodami būtent ten.

"Svarbu nepamiršti, kad visos tokios svetainės – ne socialiniai projektai, o verslas, kurių pagrindinis tikslas – uždarbis. Todėl vertėtų labai gerai apgalvoti visus sudominusius pasiūlymus. Pavyzdžiui, į siūlomą nedidelę kainą gali būti neįskaičiuotas bagažo mokestis, o tai sužinosite tik atvykę į oro uostą, kai teks neplanuotai atverti piniginę. Būtent dėl šios priežasties pigiausių skrydžių reikia ieškoti pačių avialinijų svetainėse", - pritaria „airBaltic“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)