Šiuo metu paslauga kainuoja 4 Lt.

Norintys banko padalinyje pervesti pinigus kito to paties ar kito banko kliento sąskaitą turės mokėti 5 Lt, turintiems „Silver”  kliento statusą paslauga kainuos 4,5 Lt, „Gold” klientams – 4 Lt.

Šiuo metu grynųjų pinigų įmokėjimas į paties banko sąskaitą kainuoja atitinkamai 3 Lt, 2,5 Lt ir 2 Lt, kito banko – atitinkamai 4 Lt, 3,5 Lt ir 3 Lt.

Tiesa, bankas pigina pinigų pervedimą internetu. Skelbiama, kad lėšų pervedimas internetu į kito kliento sąskaitą kainuos 1 Lt vietoj 1,5 Lt, „Silver” klientams – 0,8 Lt vietoj 1,25 Lt, „Gold” - 0,6 Lt vietoj 1 Lt.

Banko „Nordea“ atstovas spaudai Vaidotas Cucėnas DELFI sakė, kad grynųjų pinigų naudojimo sąnaudos yra didelės: reikia mokėti už jų transportavimą, saugojimą ir pan., todėl stengiamasi populiarinti internetinę bankininkystę.

„Taip norime netiesiogiai paskatinti savo klientus, kad tai, ką gali, atliktų internetu. Taigi ir ateityje kainodara bus tokia, kad internetas bus visada pigesnė alternatyva“, - komentavo jis.

DELFI primena, kad dabar jau kone visi Lietuvoje veikiantys bankai ima 8 Lt mokestį už grynųjų įmokėjimą, pavyzdžiui, atsiskaitymą už komunalines paslaugas. „Swedbank“ bankas tokio dydžio įmokas pradėjo imti nuo praėjusios liepos, „DNB“ bankas – nuo spalio, SEB ir „Citadele“ bankai – nuo gruodžio,

Bankų įkainius galite palyginti Lietuvos banko puslapyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (198)