113
Kitas

1. Mokėjimas užduoti klausimus

Daugelis klaidingai mano, kad malonus elgesys – tai įgimta savybė, kurios neišmoksi. Pasigirti populiarumu gali toli gražu ne kiekvienas, o tik gerai atrodantys, neįtikėtinai lengvai bendraujantys ir talentingi asmenys.

Vis dėlto toks įsitikinimas yra klaidingas, teigia „The Business Insider“.

Iš tikrųjų savo populiarumą galite kontroliuoti patys – jis priklauso nuo emocinio intelekto (EQ).
Kalifornijos universiteto mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad patrauklumas priklauso nuo per 500 savybes apibūdinančių būdvardžių, siejamų su populiarumu.

Šie atrinkti būdvardžiai neturi nieko bendro su įgimtomis visuomeniškumo, intelekto ar patrauklumo savybėmis. Į svarbiausiųjų sąrašą pateko tokios savybės kaip nuoširdumas, suprantamumas, gebėjimas suprasti kitą asmenį.

Šios ir kitos savybės būdingos tiems, kurių socialinė emocinio intelekto pusė gerai išvystyta. „TalentSmart“ tyrimo, kuriame dalyvavo per 1 mln. asmenų, duomenys rodo, kad šiomis savybėmis pasižymintys žmonės ne tik mėgaujasi populiarumu tarp aplinkinių – jie tiesiogine to žodžio prasme yra visa galva aukščiau už tuos, kurie šiomis savybėmis pasigirti negali.

Štai 12 elgesio savybių, kurios būdingos gerai išvystytu emociniu intelektu galintiems pasigirti asmenims. Būtent šie įpročiai garantuoja populiarumą.

113
Kitas

1. Mokėjimas užduoti klausimus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)