Klaipėdos Senajame turguje įsikūrusioje žuvies prekyvietėje Jūros šventės penktadienį pirkėjų nedaug.

Jau dvidešimt metų žuvį pardavinėjanti Jolanta teigė, kad prieš ketverius metus į prekyvietę penktadieniais buvo sunku galvą įkišti.

Pardavėja tikina, kad žuvies prekeiviams ne patys geriausi laikai – už prekybos vietą tenka mokėti daug, o sparčiai brangstanti žuvis nebepritraukia tokio didelio pirkėjų skaičiaus.

„Praėjusį mėnesį nebuvo jokio pelno. Dirbome už dyką“, - DELFI pasakojo klaipėdietė.

Moteris pastebi, kad visa žuvis itin greitai brangsta: „Lašiša galima sakyti, kad brangsta valandomis“. Jolanta teigė, kad prieš pusmetį lašišos kilogramo kaina buvo apie 15 Lt mažesnė.

Beveik visa šiuo metu prekystaliuose išdėliota žuvis – importuota. Ji atkeliauja iš Norvegijos, Islandijos, Rusijos. Pašnekovė pasakojo, kad dėl prastų orų, vėjo žvejai ilgą laiką negalėjo išplaukti į jūrą ir prekybininkams parplukdyti žuvies.

„Dabar oras taisosi, bet žvejai sako, kad bus štilis. Kai jokio vėjo nėra, žuvis nejuda, vėl prigaudyti negalės, - pasakojo prekybininkė. - Žuvies nėra, o mokesčius mokėti tai reikia“. Iš Baltijos jūros į Klaipėdos prekyvietes atkeliauja menkės, plekšnės, starkiai, ešeriai.

Vis dėlto Jolanta rankų nenuleidžia: klaipėdiečiai žuvį mėgsta ir pastovių klientų yra.

„Turiu vieną moteriškę, kuri jau dvidešimt metų ateina silkės iš manęs nusipirkti. Kai atostogauju, tai iš kitų net neperka“, - šypsojosi pašnekovė.

Populiariausia žuvis tarp klaipėdiečių, Jolantos teigimu, rūkyti karšiai.

Atšalus orui, padidėja silkės pardavimai: „Gal kai karšta, taip sūraus maisto nesinori“.

Didžiausiu delikatesu Senajame turguje esančioje žuvies parduotuvėje laikomas paltusas. Pasak Jolantos, ši žuvis riebi ir itin skani. Visgi per savaitę jos pavyksta parduoti vos 3-5 kilogramus.

„Net su unguriu jo nepalyginsi”, - pridėjo pardavėja.

Klaipėdoje įsikūrusioje žuvies prekyvietėje lašišos filės ar kepsnių kilogramas kainuoja apie 40 Lt. Skumbrės kilogramas parduodamas už 11 Lt, silkės – 9 Lt.

Lašišų stuburai pirkėjams kainuoja 7 Lt. Taip pat siūlomi lašišų rinkiniai sriubai – 4,5 Lt.

Kaimiško rūkymo lyno kaina 21,5 Lt, karpio – 22 Lt, karšio – 14 Lt.

Baltojo ešerio filė Klaipėdos centre esančiame turguje parduodama už 13 Lt/kg.

Rūkyti kalmarai – 4 Lt/vnt.

Saulažuvės kilogramo kaina – 22 Lt. Paltuso – 30 Lt.

Kiek Klaipėdos turguje kainuoja daržovės ir uogos, galite rasti ČIA.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (175)