„Jeigu ateina į rinką labai didelis kiekis (pieno produktų, - ELTA.) už labai mažą kainą - aš nesuprantu, iš kur ta maža kaina atsiranda, jeigu supirkimo (pieno, - ELTA.) kainos yra didesnės, darbo užmokestis yra didesnis, be to produkciją dar reikia atvežti“, - po Vyriausybėje vykusio susitikimo su Lietuvos pieno sektoriaus atstovais teigė V. Baltraitienė.

Vilniuje ketvirtadienį viešėjusios Lenkijos pieno rūmų direktorės Agnieszkos Maliszewskos teigimu, lenkiški pieno produktai yra pigesni nei lietuviški, tačiau žaliava jiems gaminti yra brangesnė. Pagal „Eurostat“ duomenis, neperdirbtas lenkiškas pienas yra 20-28 proc. brangesnis nei lietuviškas, todėl Lenkija jo importuoja iš Lietuvos.

„Turėtų ir Konkurencijos taryba pasižiūrėti, ar tik nebus specialiai dempinguojamos kainos“, - teigė V. Baltraitienė.

Žemės ūkio rūmų pirmininko Andriejaus Stančiko žiniomis, lenkiškos produkcijos dalis Lietuvos pieno produktų rinkoje šiuo metu viršija 20 proc., nors dar prieš metus ji siekė 10-15 proc. Lenkijos ambasados Vilniuje atstovo Henryko Szymansky teigimu, 2015 m. į Baltijos šalis lenkiškos pieno produkcijos buvo eksportuota už 81,06 mln. eurų, o eksportas į Lietuvą išaugo 7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)