Ūkininko A. Kunkulio užaugintose daržovėse specialistai rado 1,56 mg/kg dimetoatato ir ometoatato. Tuo tarpu didžiausias leidžiamas kiekis yra iki 0,02 mg/kg. Šiais pesticidais naikinami augalų kenkėjai.

Ūkininkas A.Kunkulis, gyvenantis Kėdainių raj., Pakščių km., ridikėliais prekiavo bendrovės „Ukmergės paslauga“ turgavietėje.

Ukmergės VMVT specialistai atrinkę ridikėlių mėginius pesticidų liekanoms nustatyti, apie nustatytus didelius šių medžiagų kiekius, skubiai informavo kolegas iš Kėdainių. Patikrinimo metu ridikėlių nerasta.

Kaip praneša tarnyba, ūkininkas teigė, kad užaugino ir Ukmergės turgavietėje pardavė maždaug 30 kg šių daržovių. A.Kunkulis tikino, kad pesticidų nenaudojo. Pasak jo, nuodingų medžiagų likučiai žemėje galėjo likti nuo 2013 m., kai toje vietoje auginti vasariniai rapsai šiais pesticidais buvo purškiami nuo kenkėjų.

Informacija taip pat perduota Valstybinei augalininkystės tarnybai. Jos specialistai išsiaiškins, kodėl ir kaip ridikėliuose liko tokie dideli pesticidų kiekiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)