„Ieškome sprendimo būdų. Vienas ir variantų yra kreipimasis į Europos Komisiją. Kitas - reikia galbūt žiūrėti į ateitį ir suformuoti krizių fondą, nes gamtinės stichijos ir gyvūnų sukeliamos ligos daro ženklų poveikį žemės ūkio sektoriui. Be abejo, yra variantas dėl ekstremalios situacijos skelbimo visoje šalyje. Tada galėtume panaudoti valstybės rezervo lėšas“. - antradienį interviu LRT radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Anot jo, reikėtų skatinti žemdirbius draustis nuo gamtos stichijų, nes dabar draudimu naudojasi nedidelė dalis ūkininkaujančių žmonių.

Žemės ūkio ministerija ketina trečiadienį kreiptis į Europos Komisija, prašant kompensuoti ūkininkų patirtus nuostolius dėl praūžusių liūčių.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas taip pat šiuo metu siūlo steigti rizikos valdymo fondą, kurio lėšos būtų skirtos kompensuoti Lietuvos žemdirbių dėl gamtos stichijų patiriamus nuostolius.

S. Skvernelis kartu su B. Markausku penktadienį planuoja aplankyti nuo liūčių nukentėjusį Ukmergės rajoną bei aptarti galimybes suteikti ūkininkams paramą.

Ekstremali padėtis dėl liūčių padarinių dabar yra paskelbta Panevėžio, Šilutės, Rokiškio, Kupiškio, Kretingos ir Pasvalio savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)