„Pirmąsias salotas pradėjome pjauti gegužės septintąją, o šią savaitę į jų vietą sodiname naujas. Paprastai dykos žemės nelaikau, tačiau dėl praėjusių liūčių šiek tiek atsilieku nuo grafiko. Nuėmęs derlių stengiuosi kuo greičiau išdirbti žemę ir toje vietoje pasodinti naujus daržovių daigus, bet gegužės viduryje buvo labai šlapia, tad technika negalėjo įvažiuoti į lauką“, - sakė Ariogalos seniūnijos ūkininkas.

Vasarą salotos auga 5-6 savaites, pavasarį ir rudenį, nelygu orai, - ilgiau. Ūkininko teigimu, per sezoną jam pavyksta nuimti beveik tris salotų derlius. „Daigus kas savaitę sodiname iki pat rugsėjo. Štai pernai paskutiniąsias salotas nupjovėme spalio pabaigoje-lapkričio pradžioje“, - patirtimi dalijosi Vaidas, salotas auginantis 20 ha plote.

Šiuo metu darbų ratas jau įsisukęs: viename lauko gale salotos pjaunamos, kitame – sodinamos. Nuimtos daržovės vežamos į čia pat pastatytą naują perdirbimo cechą, ten valomos, rūšiuojamos ir fasuojamos. Vėliau jos keliauja į didžiuosius šalies prekybos tinklus.

„Visi darbai vyksta sklandžiai, darbuotojai jau įgijo patirties. Ūkyje iš viso auginu šešiolikos rūšių salotas ir lapinius salierus“, - kalbėjo Danijoje daržininko patirties įgijęs, o dabar Plikių kaime ūkininkaujantis V. Nagreckis.