„Visi grybų ir uogų supirkėjai jau dirba. Sezoniniam darbui priėmėme 50 žmonių", - pasakojo jau dvidešimt metų gyvuojančios Varėnos įmonės "Ekoratas" administratorė Aldona Juškevičienė. Nuolatinį darbą šioje bendrovėje turi 10 žmonių.

"Žmonės labai aktyvūs, visi išėję atostogų ir uogauja, grybauja", - pasakoja ji. Dabar pati sezono pradžia, iš gyventojų kol kas superkamos tik voveraitės, mėlynės ir žemuogės. Uogų jau nemažai, bet laukiama dar daugiau, o voveraičių aptuštėjo, bet verslininkai neabejoja, kad tai laikina, kol žemę sudrėkins grybų lietus.

"Jei bus palankus oras, tikrasis voveraičių karštymetis turėtų prasidėti apie liepos vidurį", - prognozuoja A.Juškevičienė. Ji tikisi, kad šią vasarą bus užtektinai ir voveraičių, ir kitų grybų, nors rekordų gal ir neteks fiksuoti. Vilčių teikia ne tik antrąjį birželio dešimtadienį ganėtinai gausiai dygusios voveraitės, bet ir porą mėnesių anksčiau pradėję augti bobausiai.

Voveraičių kainos, palyginti su birželio viduriu, šiek tiek kritusios, nors stokojant lietaus šių grybų sumažėjo. Apie Varėną voveraičių kainos svyruoja nuo 14 iki 17 litų, o sezono pradžioje buvo mokama po 18-20 litų už kilogramą.

Ir Švenčionyse, ir Varėnoje už kilogramą mėlynių mokama po 5-6 litus, o už žemuogių - po 9-10 litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)