„Pieno supirkimo kainos bent jau pajudėjo iš mirties taško. Vidurvasarį bazinė kaina buvo nusmukusi iki 0,77 cento už kilogramą. Tačiau pastaruoju metu ji pagaliau ėmė kilti ir persirito per 0,85 lito”, – sakė Kelmės rajone ūkininkaujantis Liudvikas Janušauskas.

„Derybos dėl pieno supirkimo kainų su ūkininkais vyksta nuolat. Kuo arčiau žiema, tuo daugiau jiems tenka mokėti už pieną. Tad ir spalį pienas bus superkamas brangiau nei rugsėjį”, – neslėpė „Rokiškio pieno” vadovas Dalius Trumpa.

Užsienyje pieno produktų kainos jau ropščiasi aukštyn. Tai anksčiau ar vėliau nutiks ir Lietuvoje, nors prekybininkai apie tai dar kalba nenoriai.

Pasak „Maxima” atstovės Olgos Malaškevičienės, šio tinklo parduotuvėse pieno ir jo produktų kainos artimiausiu metu neturėtų keistis.

„Kol kas neturime informacijos apie tiekėjų planuojamas keisti pieno ir jo produktų kainas”, – patikino ir „Iki” atstovas Valdas Lopeta.

Tačiau ir „Rimi”, ir „Norfa” jau yra sulaukusios žinios iš keleto gamintojų, kad dėl brangstančios žaliavos pakils ir kai kurių pieno produktų kainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)