Visi iš Baltarusijos į Lietuvą įvažiuojantys ar pėsčiomis keliaujantys asmenys privalės pereiti specialiai įrengtą dezinfekuojamąjį kilimėlį.

„Šiuo metu visuose pasienio kontrolės postuose su Baltarusijos Respublika dezinfekuojami visų įvažiuojančių transporto priemonių ratai, o krovininiai automobiliai yra papildomai apipurškiami dezinfekuojančiomis medžiagomis. Nuo ateinančio antradienio pradedama keleivių avalynės dezinfekcija. Tai dar viena papildoma priemonė siekiant kaip įmanoma labiau sumažinti afrikinio kiaulių maro užkrato patekimo į mūsų šalį riziką. Bendradarbiaujame su visomis pasienio kontrolės punkte dirbančiomis institucijomis, kad keleiviai patirtų kuo mažiau nepatopgumų, ypač esant nepalankioms oro sąlygoms“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Virginijus Jauga.

Pasak direktoriaus pavaduotojo, keleiviai, atvykę į pasienio kontrolės punktą, bus supažindinti su nustatyta pėsčiųjų judėjimo tvarka ir nukreipti prie specialiai įrengtų dezinfekuojamųjų kilimėlių. Asmenims, nevykdantiems aukščiau išvardintų reikalavimų, numatyta administracinė atsakomybė.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba taip pat primena, kad į Lietuvą draudžiama įnešti ar įvežti bet kokius gyvūninės kilmės maisto produktus, pašarus, pašarinius priedus. Baltarusijoje nustačius naujus afrikinio kiaulių maro židinius, bus ir toliau griežtai kontroliuojamas keleivių asmeninis bagažas, draudžiami įvežti produktai bus konfiskuojami ir utilizuojami.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)