„Šiandien pradėjau kasti pirmąsias ankstyvąsias bulves“, - penktadienio rytą „Lietuvos žinioms“ telefonu prisipažino vienas didžiausių ankstyvųjų bulvių augintojų Lietuvoje Kėdainių rajono ūkininkas Rimantas Žebarauskas.

Pavasariui vėluojant ankstyvąsias bulves ūkininkas šiemet pasodino balandžio viduryje – beveik dešimčia dienų vėliau negu pernai, ir sako, kad dėl to jų prikasa šiek tiek mažiau. „Derlius prastesnis negu pernai. Įtakos turėjo vėlyvas pavasaris, truputį vėluojame, bet jau pradėjome anksčiau kasti, nors ir mažesnį derlių“, - pasakojo vyras.

Pirmąsias bulves ūkininkas kooperatyvui „Bulvių namai“ parduoda po 2,2 lito, tačiau teigia, kad ankstyvųjų savikaina beveik dvigubai didesnė negu vėlyvųjų. Vis dėlto jis prisipažįsta, kad auginti ankstyvąsias bulves kol kas apsimoka, nors jų vartotojų Lietuvoje mažėja.

Kooperatyvo „Bulvių namai“ vadovas Giedrius Leščinskas sakė, kad pirmosios ankstyvosios bulvės prekybos tinklus turėtų pasiekti pirmadienį arba antradienį. Iki to laiko kooperatyvas iš keturių augintojų planuoja priimti apie 20 tonų ankstyvųjų bulvių.

G.Leščinskas prognozuoja, kad prekybos centruose jos kainuos nuo 3,49 iki 3,99 lito už kilogramą (kooperatyvas jas realizuos po 2,25 lito be PVM). Tiek šiuo metu kainuoja ir bananai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)