„Pirmiausiai, tai yra svarbus žingsnis, kad patvirtinta programa, ir patvirtinta vienos iš pirmųjų šalių. Tai leidžia atrišti tas lėšas ir panaudoti naujos finansinės perspektyvos pinigus, pradėti projektus realiai jau dabar. Turime daug šansų šias lėšas panaudoti efektyviau ir pirmiau, - BNS penktadienį sakė ambasadorius Raimundas Karoblis.

Diplomato teigimu, tai, kad Lietuva tarp ES šalių susiderėjo viena pirmųjų, yra geras ženklas ir parodo, kad šalis teisingai bei laiku susidėliojo prioritetus, kurie tapo sėkmingų derybų pagrindu.

„Tai yra geras ženklas, rodantis, kad mes galime judėti į priekį. Žemės ūkio ministrė ir jos žmonės labai stipriai dirbo su šia programa. Manau, kad sėkmę lėmė ankstyvas prioritetų nusistatymas ir žinojimas, ko mes norime“, - BNS sakė R.Karoblis.

Jo vertinimu, kitoms šalims nėra taip paprasta, nes jų procesas užtruko tiek viduje, tiek su Komisija.

„Ko gero, antrasis dalykas yra tai, mes esame vieni iš efektyviausiai paramą panaudojančių šalių praeitoje finansinėje perspektyvoje, ir esame vertinami kaip užtikrinantys neblogą efektyvumą. Neturėjome jokių didesnių problemų ar įtarimų jokioje srityje“, - BNS sakė ambasadorius.
Naujosios Kaimo plėtros programos paimtis siekia 1,9 mlrd. eurų - apie 17 proc. mažiau negu 2007-2013 metais. Europos Komisija (EK) penktadienį patvirtino, kad programai skirta 1,6 mlrd. eurų Europos Sąjungos (ES) biudžeto lėšų ir 0,3 mlrd. eurų nacionalinių lėšų.

Programos lėšomis numatyta paremti beveik 8 tūkst. ūkių, išsaugant biologinę įvairovę, gerinant dirvožemio būklę, skatinant ekologinę žemdirbystę, sukuriant beveik 2 tūkst. darbo vietų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)