Teisybės dėlei iš karto reikėtų pasakyti, kad nors pavasaris ir gana ankstyvas, šiemet nebuvo pagerintas praėjusių metų rekordas, kai sėklinės bulvės į dirvą gulė iš karto po Nepriklausomybės atkūrimo dienos. Kita vertus, pernai labai anksti pasodintos bulvės pareikalavo tikrai nemažai priežiūros sąnaudų, o didelės pridedamosios vertės nesukūrė, tad ūkininkas nusprendė taip neberizikuoti.

Ūkininkas Saulius Dambrauskas jau pasodino bulves
„Pasodinau pirmuosius du hektarus bulvių, uždengiau dviem sluoksniais agroplėvelės ir dabar stebėsiu, kaip toliau seksis. Sodinimo datą pasirinkau visiškai atsitiktinai, matyt, tą dieną tokia mano nuotaika buvo, kad ėmiausi ankstyvų darbų“, - „ŪP“ sakė S. Dambrauskas.

Pasak ūkininko, kol bulvės žemėje, svarbu, kad neprasidėtų ilgi šalto oro periodai. Jo teigimu, jei naktimis ir pašals, nieko baisaus, svarbu, kad dieną vyrautų teigiama temperatūra. Tuomet bulvės turėtų sėkmingai sudygti.

Sodmenims buvo naudojama tik daiginta sėkla, kurią ūkininkas mėnesį ruošė ūkyje įrengtame daigyne.

„Norint gauti labai ankstyvą derlių, bulvių sėklą būtina daiginti. Taip darau jau daug metų. Kad bulvių daigai neištįstų, reikalinga šviesa, o temperatūra nuolat turi būti artima 14 °C. Todėl daigyne sumontuotas šildymo katilas, nuolat įjungtas apšvietimas“, - patirtimi dalijosi apie 750 ha ūkyje dirbantis S. Dambrauskas.
Ūkininkas Saulius Dambrauskas jau pasodino bulves