Pasak kupiškėno, baravykai dygsta per jaunatį. „Bet dabar jų reikia eiti ten, kur tikrai auga, į jų augimvietes. Nueini ir metro spinduliu prisirenki bent dešimt. O po mišką lakstant - kur ne kur dar. Geriau ieškoti pakraščiukuose: pamiškėse, laukymėlėse“, - patirtimi dalijosi Rimantas.

Pasak jo, voveraitės dabar auga tik pušynuose, mišriuose miškuose jis sakė nerandantis. „Taip kad Šiaurės Rytų Lietuvon grybai jau atėjo“, - sakė grybautojas.

Vilniaus rajone, Grigaičiuose grybus supirkinėjantis Tomas Alisas patvirtino, kad prasidėjo grybų dygimas. „Jau prieš kokias tris dienas. Bet supirktuvėje tik šiandien pirmus pačiupinėsime, nes tie, kas randa, pirmiau patys valgo arba į turgavietes nuneša“, - sakė DELFI pašnekovas.

Pasak T. Aliso, į supirktuves paprastai žmonės grybus neša, kai jų būna labai daug ir jau „pilni pilvai“.

Už aukščiausios rūšies baravykų kilogramą supirkėjas pasiruošęs mokėti 13-15 litų, o už tą patį kiekį voveraičių pora litų mažiau.

Grybų supirkėjas neskubėjo džiaugtis baravykų dygimu, nes „jie auga bangomis. Dabar tris dienas gali padygti, o paskui ir iki rudens nustoti“.

„Bet gali būti, kad dygimo bangos kartosis. Baravykai kaprizingesni už voveraites. Jeigu jos jau pradėjo dygti, tai bus ir bus, o baravykams įtakos turi daug dalykų: mėnulio fazės, orai ir neaišku kas“, - sakė T. Alisas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)