Rugpjūčio 7 d. Rusija uždraudė importuoti į šalį jautieną, kiaulieną, daržoves, vaisius, paukštieną, žuvis, sūrius, pieną ir pieno produkciją iš ES, JAV, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Europos Komisija (EK) praneša susitikusi su Didžiosios Britanijos, Suomijos ir Danijos pareigūnais bei vertinusi embargo daromą žalą - draudimas jau sukėlė žalos vaisių ir daržovių augintojams, pieno produkcijos sektoriui.

Savo ruožtu žuvų eksportuotojai neišparduotas savo prekes gali kurį laiką saugoti sandėliuose, taip išlaikyti stabilias kainas, be to, jie kompensacijas gautų iš Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondo, kurio biudžetas, susidaręs per pastaruosius šešerius metus, siekia 6,4 mlrd. eurų.

"Europos Komisija stebi situaciją ir siekia kuo greičiau rasti tinkamą ir koordinuotą sprendimą visiems embargo paveiktiems sektoriams, tarp jų ir žuvininkystės", - sakoma EK pateiktame pranešime.

Rusija laikoma šeštąja pagal dydį ES žuvies gaminių eksporto rinka, pavyzdžiui, 2013 metais šalis importavo produkcijos už 199 mln. eurų. Daugiausiai į Rusiją žuvies 2013 metais eksportavo Danija, Latvija, Airija, Estija, Ispanija, Prancūzija ir Didžioji Britanija.