11


Arbūzas „Densuke“

Kaina: 121 doleris (306 litai)

Kur: Japonija

Kodėl taip brangu: parduodami „Sembikiya“ pagrindinėje parduotuvėje Tokijuje ir visoje Japonijoje, juodos spalvos nedryžuoti arbūzai „Densuke“ pasižymi ypatingu saldumu. Jie auginami išskirtinai labiausiai į Šiaurę nutolusioje Hokaido saloje ir kasmet jų išauginama vos šimtas vienetų. Pats brangiausias kada nors parduotas „Densuke“ arbūzas svėrė įspūdingus 7,7 kilogramo. 2008 metais surengtame aukcione jis buvo parduotas už 6100 dolerių (apie 15,5 tūkstančio litų). Neabejotinai, tai buvo pats brangiausias arbūzas pasaulyje.


Obuoliai „Sekai-ichi“

Kaina: 21 doleris (53 litai)

Kur: Japonija

Kodėl taip brangu: taip, po 21 dolerį už vieną obuolį. Neveltui šių obuolių pavadinimas verčiasi „geriausias pasaulyje“. „Sekai-ichi“ obuoliai plaunami medumi, o etiketės ant jų klijuojamos rankomis. Taip siekiama užtikrinti, kad vaisiams nebus pakenkta. Vaismedžių sodai, kuriuose auga šios veislės obuoliai, apdulkinimas atliekamas rankiniu būdu – maža vytele. Kadangi Japonija yra pamišusi dėl vaisių, tokia vaismedžių priežiūra pernelyg didelės nuostabos čia niekam nekelia. Kaip išsireiškė „BuzzFeed“, „Šie obuoliai galimai apšlakstyti medumi, angelų šlapimu ir Donaldo Trumpo ašaromis“.

Obuoliai „Sekai-ichi“


Melionai „Yubari King“

Kaina: 225 doleriai (570 litų) už du

Kur: Japonija

Kodėl taip brangu: aukščiau nurodyta kaina atrodo kaip kartą gyvenime pasitaikantis pasiūlymas, kai matai, kai pora „Yubari King“ melionų kartą buvo parduoti už 23,5 tūkstančio dolerių (59,56 tūkstančio litų). Todėl pagrįstai juos galima vadinti brangiausiais vaisiais pasaulyje. Tai taip pat Hokaido salos produktas, hibridas su apelsino minkštimu. Šie melionai vertinami dėl jų švelnaus skonio bei, kaip rašo „Gourmet“, „gražių proporcijų“. „Yubari King“ melionai auginami šiltnamiuose, o kad nenudegtų saulėje, jie netgi pridengiami specialiomis „skrybėlėmis“.


Ananasas

Kaina: 1600 dolerių (4055 litai)

Kur: Kornvalis, Anglija

Kodėl taip brangu: Prarastieji Heligano sodai (The Lost Gardens of Heligan) šiuos ananasus du metus augina po šiaudais, mėšlu ir laisto arklių šlapimu. Šie „Viktorijos epochos metodai“ sudaro sąlygas augti ananasams kiek per vėsiame jiems Anglijos klimate. Jeigu jus atgraso mintis, kad vaisius gali būti persmelktas šlapimo, nerimauti dėl to tikrai neverta – minėti ananasai su tokio pobūdžio trąšomis niekada tiesiogiai nekontaktuoja. Kadangi ananasų auginimas reikalauja daug laiko ir darbo, jie niekada nepardavinėjami. Užtat jie dalijami sodo darbuotojams. Kaip leidiniui „Huffington Post“ sakė Prarastųjų Heligano sodų vadovai, taip norima „padėkoti jiems už jų sunkų darbą rūpinantis ananasais“.


Braškės „Arnaud“

Kaina: 1,4 milijono dolerių (3,5 milijono litų)

Kur: Naujasis Orleanas, Luiziana

Kodėl taip brangu: indelis braškių už 1,4 milijono dolerių? Ne, ačiū. Indelis braškių, puoštų žiedu su 4,7 karato rožiniu deimantu už 1,4 milijono dolerių? Vis dar – ne, ačiū. Bet būtent tai galite gauti 96 metus veikiančiame restorane „Arnaud“, įsikūrusiame Naujojo Orleano Prancūzų kvartale. Žinoma, už šią kainą gausite ne vien braškes ir tą žiedą. Jums dar pasiūlys pasiklausyti džiazo ansamblio.


Vynuogės „Ruby Roman“

Kaina: 6400 dolerių (16,2 tūkstančio litų)

Kur: Japonija

Kodėl taip brangu: pačios brangiausios pasaulio vynuogės buvo parduotos 2011 metais Kanazavoje (Japonija) vykusio aukciono metu. Kiekviena vynuogė buvo maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio, o kadangi jų kekėje buvo 25, tai kiekviena uoga kainavo maždaug po 255 dolerius (646 litus). Kad šias vynuoges galima būtų parduoti, jose cukraus kiekis turi sudaryti apie 18 procentų, o kiekviena uoga sverti 20 gramų.


Dekoponas

Kaina: 79 doleriai (200 litų) už šešis vienetus

Kur: Japonija, o dabar ir Kalifornija

Kodėl taip brangu: tai mandarino ir apelsino hibridas. Kalbama, kad dekoponai yra patys skaniausiai citrusiniai vaisiai pasaulyje. Dekoponas atrodo kaip apelsinas, tik turi išsikišimą viršuje. Iš tikrųjų jie didesni ir saldesni už įprastus apelsinus. Iki pat 2011 metų, kai hibridinis citrusas pasiekė Kaliforniją ir buvo pervadintas „Sumo“, dekoponų buvo galima gauti tik Japonijoje. „The Los Angeles Times“ rašo, kad sėklų neturintis vaisiaus „minkštimas iš pradžių atrodo tvirtas, tačiau vėliau ištirpsta burnoje“.

Dekoponas


Šiaurinės Teritorijos mangai

Kaina: 50 tūkstančių dolerių (beveik 127 tūkstančiai litų)

Kur: Sidnėjus, Australija

Kodėl taip brangu: 2012 metais dvylika Šiaurinės Teritorijos mangų Sidnėjuje buvo parduota už 50 tūkstančių dolerių. Gauti pinigai atiteko fondui „Prostate Council Foundation“, Naujojo Pietų Velso Vėžio tarybai bei „OzHarvest“. Australijoje išauginama labai daug mangų – vien 2013-2014 metais šalis pateikė du milijonus mangų padėklų. Taigi, Šiaurinės Teritorijos mangų kaina buvo sukelta labdaros tikslais.

Mangai
11
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)