Šmalenbergo virusas, sėjantis baimę Europos šalių avių ir ožkų ūkiuose, Lietuvos dar nepasiekė. Greičiausiai dėl to, kad prekyba šiais gyvūnais apmirusi. Bent jau legali.

„Neturime signalų, kad kas nors be mūsų žinios būtų pardavęs avių užsieniečiams. Į užsienį neišgabename netgi ėriukų”, – sakė Lietuvos avių augintojų asociacijos pirmininkas Juozapas Mikutis.

Ūkininkai dar neatsikratė laikinų prekybos su užsieniu suvaržymų. Jie atsirado pernai rudenį dėl Turkijoje plintančios snukio ir nagų ligos.

„Sulaukdavome paklausimų iš Turkijos, patys turkai atvažiuodavo pasižvalgyti. Jie norėjo pirkti daug jaunų ėriukų, tik kainas siūlė prastokas”, – sakė J.Mikutis.

Prekybos centruose avienos kilogramas kainuoja apie 40 litų. Turguje, kur prekiauja patys ūkininkai, avienos kaina – apie 22–24 litus už kilogramą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją