Jis pabrėžė, kad vykstančios ES ir Merkosuro ekonominės sąjungos valstybių Argentinos, Brazilijos, Paragvajaus ir Urugvajaus (Mercado Comun del Cono Sur - Mercosur) derybos kelia grėsmę Airijos ūkininkams ir perdirbėjams, informuoja Airijos žiniasklaida.

S. Koveni planuoja aptarti ES ir Pietų Amerikos šalių bendradarbiavimo klausimą ES žemės ūkio ministrų taryboje. Praėjusiame posėdyje S. Koveni pareiškė, kad „nėra absoliučiai jokios prasmės didinti kvotų jautienos įvežimui į ES iš užsienio ir išstumti iš Europos rinkų vietinių gamintojų produktus".

„Mūsų jautiena gaminama ekologiškai, kadangi mūsų galvijai šeriami žoliniais pašarais, be to, mes pasiekėme žemiausią pasaulyje išmetamo metano kiekį, - pabrėžė ministras. - Didžioji dalis mėsos, pagamintos Pietų Amerikoje, pasižymi prastesne kokybe, o jos gamyba mažiau ekologiška ir aplinka yra teršiama labiau nei Airijoje. Tai prieštarauja aplinkos apsaugos principams, dėl kurių kovoja Europos Sąjunga!".

Ministras S. Koveni mano, jog Europos mėsos pramonę nuspręsta paaukoti, kad Europos finansų ir prekybos struktūroms atsivertų Pietų Amerikos, o visų pirma Argentinos ir Brazilijos, rinkos.

Prieš kelias dienas S. Koveni susitiko su Ispanijos ir Prancūzijos ministrais, kurie, palaikydami jo susirūpinimą, paskelbė apie ketinimus suburti šalininkus ir pasipriešinti šio susitarimo pasirašymui bei ir „užkirsti kelią galimai katastrofai".