„Aš manau, kad pokyčiai artimiausiu metu elektros biržoje turėtų pasikeisti, bet reikia pripažinti blogybę, aš manau, padarytą, tai, kad buvo atsisakyta elektros importo per Baltarusiją iš Rusijos. Tai mes dabar aiškinamės, kas tokie davė nurodymą, kodėl tai buvo atlikta. Yra duotas pavedimas jau pirmadienį išsiaiškinti, kuo daugiau tiekėjų turėtų būti rinkoje, tai kažkodėl kai kurių žmonių - nenoriu skelbti pavardės, nes reikia įsitikinti - buvo priimtas sprendimas, kad tiekėjų skaičių mūsų elektros rinkoje sumažinti“, - ketvirtadienį Žinių radijui sakė A.Butkevičius.

Perklaustas, ar tai reiškia, kad kuriant laisvą rinką, yra dirbtinai ribojamas tiekėjų skaičius, premjeras teigė, kad yra sutarta pirkti elektrą tik iš Estijos.

„Taip, labia teisingai pasakėt. Buvo sutarta, pasirašyta sutartis, kad elektros energiją pirksim tik iš Estijos“, - aiškino ministras pirmininkas.

Pasak jo, elektros kaina taip pat pakilo ir dėl remonto darbų Karaliaučiuje.

„Karaliaučiuje vyko remontas ir, kiek žinau, lyg ir šitą savaitę turi baigtis remontas. Taip pat mane mane informavo ir energetikos ministras, ir „Lietuvos energijos“ vadovas - vakar mes kalbėjomės - kai kurie elektros perdavimo tinklai tvarkomi, kaip aiškina tam tikros elektros energiją generuojančios įmonės, prieš kūrenimosi sezoną buvo sustabdytos“, - sakė A.Butkevičius.