Jei teismas patvirtintų valstybės remiamą tarifą „Danpower“ elektrinei Kaune, lietuviai verslininkai už 25 proc. jėgainę valdančios įmonės „Danpower Baltic taika elektrinė“ akcijų gautų dar 2,4 mln. eurų. Pernai, gerokai prieš taikos sutarties sudarymą, „Danpower Baltic“ iš Lietuvos verslininkų jau nupirko akcijas už 82 tūkst. eurų.

Pasak 15min.lt, „Danpower Baltic“ nuslėpė informaciją apie šį papildomą susitarimą.

„Danpower Baltic“ ir Rakauskų sandorio dėl 25 proc. akcijų pirkimo-pardavimo vertė tiesiogiai priklausė nuo valstybės remiamo elektros supirkimo tarifo. Buvo sutarta, kad jei valstybė užtikrina aukštesnį tarifą, už akcijas bus sumokėta beveik 2,5 mln. eurų, o priešingu atveju – tik 82 tūkst. eurų.

„Tik tada, kai bus atstatytas skatinamasis tarifas, įsigalios atitinkami akcininkų susitarimai dėl įmokų, išmokų ir kitų tarpusavio įsipareigojimų“, – 15min.lt teigė „Danpower Baltic“ generalinis direktorius Artūras Kliukevičius.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) praėjusią savaitę vienoje iš „Danpower“ inicijuotų bylų nepatvirtino Vyriausybės ir „Danpower Baltic“ taikos sutarties, kuri suteiktų įmonei didesnį, arba skatinamąjį tarifą Kaune – teigiamas sprendimas leistų įmonei per 12 metų gauti apie 18 mln. eurų iš visų vartotojų kišenės.

Premjeras Saulius Skvernelis 15min.lt yra patvirtinęs asmeniškai pažįstantis Artūrą Rakauską, bet tikino, kad šie santykiai nėra artimi. Mažiausiai vienas jų susitikimas buvo nuslėptas nuo visuomenės. Anot S.Skvernelio, apie „Danpower Baltic“ reikalus jis su A. Rakausku nekalbėjęs.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)