„Norime, kad projektas „Nabucco“, o tiksliau jo dalis, nutiesta per Bulgariją, būtų atšaldyta... jau šiandien kartu su I. Alijevu pateiksime Europos Komisijai „Nabucco“ atgaivinimo projektą“, – kalbėjo B. Borisovas po susitikimo su Azerbaidžano prezidentu I. Alijevu, informuoja „haqqin.az.“.

Bulgarija atsisako vaidmens stabdyti projektus, ji tarnaus Europos Komisijos interesams. Dabartinėmis sąlygomis projektas „Nabucco“ visiškai atitinka NATO ir Europos Sąjungos interesams, o mes daug metų investavome į šį projektą“, – sakė B. Borisovas.

Pagal „Nabucco“ projektą buvo numatyta nutiesti 3 tūkst. 300 kilometrų vamzdyną iš Turkmėnijos ir Azerbaidžano į ES šalis, visų pirma, Austriją ir Vokietiją. Projekto galingumas – 26-32 mlrd. kubinių metrų dujų per metus. Iš pradžių projektas buvo įvertintas 7,9 mlrd. eurų, vėliau – jau 14 mlrd. eurų.

Dujotiekio statybos konsorciume dalyvavo bendrovės „OMV Gas GmbH“ (Austrija), „Botas“ (Turkija), „Bulgargaz“ (Bulgarija), „S.N.T.G.N. Transgaz S.A.“ (Rumunija).

Projektas buvo rengiamas nuo 2002 metų. Jo pabaigos terminai nuolat būdavo nukeliami. 2013 m. birželio 28 d. paskelbta, kad „Nabucco“ projektas nutrauktas.