Energetikos viceministrė Inga Žilienė pranešė apie svarstymus pasitikrinti, ar Lietuva galėtų turėti mažos galios branduolinius reaktorius ir tai numatyti naujojoje energetikos strategijoje.

„Kalbant apie ateitį vienas iš variantų yra pasitikrinti, kiek mūsų sistemai reikėtų tokios mažos galios branduolinių reaktorių energetikos sektoriui, kurie yra lankstūs, gali dalyvauti rinkoje, gali duoti rinkos stabilumą“, – susitikime su Seimo „valstiečiais“ trečiadienį teigė I. Žilienė.

Pasak jos, tokie reaktoriai turėtų pasirodyti 2030 metais.

Lietuva su Latvija, Estija ir Japonijos kompanija „Hitachi“ tikėjosi iki 2020-2022 metų pastatyti naują atominę elektrinę šalia Ignalinos elektrinės, galutinai uždarytos 2009 metų pabaigoje.

Vyriausybė planavo, kad jėgainės statyba prasidės 2015 metais, o vėliausiai 2022 metais ji būtų gaminusi elektrą.

Stabdyti konservatorių planuotą naują jėgainę buvo atsisakyta po 2012 metų referendumo, Visagino atominės elektrinės projektui nesulaukus šalies visuomenės pritarimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją