Niujorko biržoje lengvos naftos kaina rugsėjo mėnesiui sumažėjo 11 centų, arba 0,3 proc., iki 39,95 JAV dolerių už barelį. Spalio mėnesio „Brent“ rūšies naftos barelio kaina Londono ateities sandorių biržoje krito 2 centais, iki 42,12 JAV dolerio už barelį.

Vasaros pradžioje dėl miškų gaisrų Kanadoje ir Kuveito įmonių darbuotojų streiko naftos kainos buvo pradėjusios didėti, tačiau investuotojams atkreipus dėmesį į rinkoje fiksuojamą perteklių, jos vėl smuko.

„Pasaulyje fiksuojamas toks naftos perteklius, kad netgi tokie geopolitiniai veiksniai, kaip pilietiniai neramumai Nigerijoje, negali duoti spurto kainų augimui“, – teigė bendrovės „SCI International“ energetikos analitikas Gao Jianas.

Tolesniam kainos kritimui įtakos gali turėti suintensyvėjusi naftos gavyba JAV, Libijos ketinimai vėl eksportuoti naftą ir galimai išaugsiantys gavybos pajėgumai tokiose OPEC priklausančiose valstybėse, kaip Irakas ir Iranas.

OPEC liepos mėnesio ataskaita, kurioje pateikiama ir kartelio paklausos bei pasiūlos apžvalga, turėtų būti paskelbta rugpjūčio 10 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)