„Energetikos ministerija ruošia konkurso sąlygas, kurios bus paskelbtos ir samdysimės strategijos rengėją ir galbūt net Seime rudens sesijoje bus patvirtintas dokumentas“, - antradienį Lietuvos pramonininkų konfederacijoje sakė R.Masiulis.

Pasak jo, naujos strategijos reikia, nes norima peržiūrėti Lietuvos situaciją po to, kai jau įgyvendinti dideli energetikos projektai. Tuomet bus įvertinta ir atsinaujinančių energijos išteklių ateitis šalyje.

„Norime įvertinti šiuos dalykus, kurie buvo planai ir dabar virto realybe, todėl toje šviesoje matysime, koks vaizdas bus atsinaujinančių šaltinių, manau, į priekį neužbėgsiu“, - tikino ministras.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sausį pareiškė, kad Lietuva, atsižvelgdama į įtemptą geopolitinę padėtį dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto, turi peržiūrėti savo energetinę strategiją.

Dabartinę strategiją yra kritikavę ir ekonomikos ekspertai - pasak jų, nors Lietuva pastatė suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalą, tačiau tuo pat metu ketinama skirti dideles lėšas biokuro katilinėms, taip neišnaudojant dujų potencialo.

2013 metų birželį Seimo priimtoje Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijoje numatyti pagrindiniai Lietuvos energetikos tikslai bei jų įgyvendinimo kryptys iki 2020 metų ir sektoriaus plėtros gairės iki 2030 ir 2050 metų.

Strategijoje numatyta, kad per dešimtmetį planuojamos 6,4-7,8 mlrd. eurų vertės valstybės, Europos Sąjungos ir privataus kapitalo investicijos kasmet Lietuvai leis sutaupyti apie 1 mlrd. eurų, išleidžiamų energijos išteklių importui. Be to, bus užtikrinamas patikimas energijos tiekimas bei stabilesnės ir konkurencingos kainos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)