Dėl šių ir kitų Šilumos ūkio įstatymo pakeitimų trečiadienį spręs Vyriausybė.

Energetikos ministerija teigia, kad nekeičiant tvarkos šilumos punktų, kurie liko šilumos tiekėjų nuosavybėje, priežiūros sąnaudos ir toliau nebūtų dengiamos.

Todėl siūloma, kad vartotojai apmokėtų šilumos tiekėjui už daugiabučio šilumos punkto įrenginių remontą, medžiagas, atsargines dalis ir įrenginius bei administracines sąnaudas, kurios nėra įskaičiuotos į šilumos ir karšto vandens sistemos priežiūros tarifą.

Šiuo metu draudžiama į šilumos kainą įtraukti tokias sąnaudas.

Taip pat siūloma keisti nuostatą, draudžiančią trijų didžiųjų miestų šilumos tiekėjams prižiūrėti pastato šildymo ir karšto vandens sistemas. Pasak ministerijos, tokia išimtis suponuoja, kad juose neskatinama konkurencija.

Be kita ko, pataisomis siekiama įtvirtinti teisę vartotojams nutraukti šilumos ar karšto vandens pirkimo-pardavimo sutartį ir atjungti viso pastato įrenginius nuo centralizuotos sistemos, jeigu ji neatitinka efektyvumo kriterijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)